Sfatul antreprenorilor pentru liceenii ieseni: “Cand ai o idee, actioneaza! Valorific-o!” 23.04.2013

O suta de elevi din peste 20 de licee din Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Roman si Targu-Frumos au discutat saptamana trecuta cu patru antreprenori si lideri din business despre ce inseamna sa fii antreprenor, la a doua conferinta “Vreau sa fiu antreprenor”.

Doina Cepalis (Te-Rox Prod), Adrian Georgescu (Ernst & Young), Gabriel Mardarasevici (Focality) si Felix Patrascanu (FAN Courier Express) le-au povestit liceenilor din clasele a X-a si a XI-a despre experientele si provocarile cu care s-au confruntat in cariera de antreprenoriat.

“In antreprenoriat, nu mai ai cale de intoarcere, esti singur cu problemele tale. Toti avem forta de a invinge, trebuie doar sa iti doresti acest lucru”, a sintetizat Doina Cepalis esenta gandirii antreprenoriale.

Sfatul lui Gabriel Mardarasevici a fost ca tinerii sa se concentreze pe educatia si formarea lor profesionala, dar sa nu ezite sa-si valorifice ideile. “Atunci cand aveti o idee, ea trebuie valorificata. Sunt unii dintre voi care au un spirit antreprenorial puternic. Sunt unii dintre voi care au idei foarte bune. Nu se regasesc in aceeasi persoana. Ideal este sa va gasiti unul pe altul”, i-a indemnat antreprenorul in serie si business angel din Iasi.

Evenimentul de la Iasi este al doilea din seria conferintelor “Vreau sa fiu antreprenor”, pornita la inceputul lunii aprilie la Brasov. Poiectul urmareste sa stimuleze spiritul antreprenorial in randul tinerilor de liceu din clasele a X-a si a XI-a si va continua in luna mai cu evenimente organizate la Targu-Mures, Cluj-Napoca si Timisoara, iar din toamna acestui an, in Braila, Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Oradea, Pitesti si Sibiu.

Liceeni care participa la evenimentele "Vreau sa fiu antreprenor" primesc cartea Ghidul Practic pentru Antreprenori, scrisa de o echipa care a inclus opt antreprenori si sefi de companii din Romania, in cadrul unui alt proiect Romanian Business Leaders, dedicat promovarii culturii antreprenoriale si pot castiga internship-uri in companiile antreprenorilor, iar prin tragere la sorti, produse tehnologice care sa-i ajute in procesul de invatare.

Liceenii care doresc sa participe la program se inscriu online, accesand formularul de inregistrare sau pagina de Facebook.

Antreprenorii din comunitatea Romanian Business Leaders care doresc sa le vorbeasca liceenilor la aceste evenimente sunt rugati sa scrie un mesaj scurt la ubercool@rbls.ro.

Programul “Vreau sa fiu antreprenor” este realizat de Fundatia Romanian Bussiness Leaders cu sprijinul partenerilor: AROBS Transilvania Software, Building Support Services, Ernst & Young, Eurolines, FAN Courier, MedLife, Sameday Courier, Softwin, Akcees, Asociatia Euro<26, EDUCATIVA, Junior Achievement Romania, JCI Iasi, Fundatia LEADERS, Scoala de Valori si inspectoratele scolare judetene. Partenerul media national al proiectului este Kiss FM.

Inapoi