Summit

RBLS - 3-4 martie 2016

Agenda:

Antreprenoriatul este o forta puternica pentru schimbare. Peste tot in lume, produce inovatie, gaseste solutii noi pentru provocarile economice si sociale si genereaza o parte considerabila - daca nu cea mai mare parte - din noile locuri de munca.

In multinationale mari, in startup-uri mici sau in interiorul comunitatilor locale, antreprenorii creeaza oportunitati care schimba si imbunatatesc realitatea care ne inconjoara.

In Romania, doua treimi din profitul creat in tara intr-un an provine de la antreprenorii locali. Daca sunt intrebati, doua treimi dintre adultii romani doresc sa-si deschida propria companie si, oricat de greu este de crezut, tara are unul dintre cele mai intense medii antreprenoriale din Europa, potrivit Global Entrepreneurship Monitor.

Potrivit Bancii Mondiale, Romania ocupa locul 37 in lume in privinta usurintei de a face business. Este remarcabil ca Romania a urcat 11 pozitii in raportul anual “Doing Business”, dar inca ocupa locul 45 in privinta usurintei de a incepe o afacere. Asa cum puncta EY in editia din 2015 a raportului “Antreprenorii vorbesc”, care evalueaza starea antreprenoriatului in Romania, cadrul de reglementare si cel fiscal inca sunt neprietenoase, reprezentand principalul obstacol pentru antreprenoriat.

De la institutiile publice ineficiente si costisitoare si pana la educatia slaba si eforturile imense pentru a recruta si pastra angajati talentati, corporatiile, antreprenorii si Guvernul au de rezolvat o lista lunga de probleme pentru a imbunatati mediul si a permite spiritului antreprenorial sa se manifeste in Romania.

Cu un Guvern nou si o societate trezita, cu un an economic bun in fata si cu o multime de provocari, este momentul sa conectam liderii care pot schimba regulile jocului in Romania. Documente:
(RO) Executive Summary Descarca
(EN) Executive Summary Descarca
1 2 3 4 5