IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Caravana „Centenar 2018”, la Cluj-Napoca: Criza forței de muncă, încotro?


Caravana „Centenar 2018”, la Cluj-Napoca: Criza forței de muncă, încotro?

Să mărim salariile, să înființăm școli de meserii, să ne recunoaștem valorile. Sunt doar câteva dintre soluțiile punctate de reprezentanți ai mediului de afaceri din Cluj, în cadrul evenimentului ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România”, organizat vineri în Cluj-Napoca de RBL, împreună cu NewMoney.  

”Locurile de muncă reprezintă cea mai bună formă de protecție socială. Altfel, se accentuează dezechilibrele. Este foarte important să existe un echilibru între venituri permanente și cheltuieli permanente”, a declarat Emil Boc, primarul Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, este nevoie de un proiect de țară pentru menținerea forței de muncă și, în același timp, trebuie să găsim mecanismele necesare astfel încât cei care au plecat în căutarea unui loc de muncă în străinătate să fie motivați să revină în țară.

”Trebuie să crească calitatea vieții în România. Și trebuie să avem salarii mai mari”, a punctat Emil Boc. Și fondatorul Azaria Food, Bogdan Botău, a adus în discuție necesitatea unor salarii mai mari, cu atât mai mult cu cât ”forța de muncă poate fi o pârghie care să ne ajute să recuperăm decalajul față de celelalte țări din Uniunea Europeană”.

Păstrând același subiect și pornind de la ideea (amintită de Dan Pitic, director general Ax Perpetuum Impex și membru RBL Cluj) că ”Antreprenoriatul creează locuri de muncă”, la fel de bine antreprenoriatul găsește soluții atunci când statul nu o face.

În 2018, Romanian Business Leaders și revista NewMoney au pus cap la cap 100 de idei și soluții ale comunității de afaceri și antreprenoriale din România pentru dezvoltarea regiunilor țării în următorul secol. La finalul caravanei, ideile colectate vor fi prezentate, într-un proiect, autorităților statului.

Sursă: newmoney.ro.

Citește și care sunt cele șase propuneri ale primarului Emil Boc pentru dezvoltarea României, expuse la Caravana „Centenar 2018” de la Cluj-Napoca, din 27 septembrie 2018.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter