IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Caravana ”Centenar 2018”, la Iași: care sunt ideile care pot salva România în următorul secol


Caravana ”Centenar 2018”, la Iași: care sunt ideile care pot salva România în următorul secol

O autostradă care să lege Moldova de Ardeal, repatrierea românilor plecați în străinătate, instruirea forței de muncă prin parteneriate între centre de învățământ și mediul privat, etica în business, regionalizarea și alocarea de fonduri bugetelor locale sunt doar câteva dintre ideile pe care antreprenorii din nord-estul României le-au găsit, în cadrul evenimentului ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România” – Iași, pentru reducerea disparităților dintre regiuni.

„Centenar 2018: 100 de idei pentru România“ este un proiect special prin care ne propunem, alături de NewMoney, să ajungem în cele mai importante orașe din țară, cu evenimente dedicate mediului de business local.

Săptămâna asta la Iași, am încercat să identificăm o serie de soluții și moduri în care mediul privat poate ajuta la dezvoltarea zonei. Urmează Râmnicu Vâlcea, Brașov, Timișoara și Cluj.

„Trebuie să începem să atragem investitorii români în România. Și vă spun din propria experiență și din ce am văzut în jur, la membrii RBL. Trebuie să începem să ne vindem și către români, să o facem în mod profesionist. E o luptă între orașe și zone ale României de a atrage investiții. Și trebuie să știți că nu vă puteți baza pe Guvern”, a spus Dragos Rosca, CEO Delta Asset Invest și Președinte #RBL, în cadrul evenimentului de la Iași.

 

S-au conturat idei legate de îmbunătățirea infrastructurii și găsirea unei căi de a convinge autoritățile de la București și de la Bruxelles cu privire la necesitatea unei autostrăzi spre vest, de găsirea și instruirea forței de muncă, de dezvoltare a afacerilor antreprenoriale pe termen lung și de ridicare a nivelului de trai din regiune.

Citește mai multe pe newmoney.ro.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter