IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Ce se întâmplă de fapt la Ateliere de Antreprenoriat Scale-Up


Ce se întâmplă de fapt la Ateliere de Antreprenoriat Scale-Up

La Ateliere de Antreprenoriat Scale-Up vii ca să generezi schimbări profitabile în compania ta

Acest articol nu este despre top 3 motive pentru care să vii la Atelierele de Antreprenoriat. Nu este despre metode secrete și ne-mai-auzite sau ne-mai-văzute de a crește companii. Nu este despre rețete predefinite.

Acest articol este despre cum să generezi în compania ta schimbări profitabile, care să conducă la creșterea anvergurii și robusteții afacerii tale. Este despre cum întâlnire cu întâlnire, trainer cu trainer, vorbitor cu vorbitor, coleg cu coleg, răspuns cu răspuns, idee cu idee și proiect cu proiect, compania ta va depăși bariere. Este despre cum voința și dorința ta de a crește  împreună cu hotărârea ta și metodele învățate aici îți vor îmbunătăți metodele de management si administrarea companiei.

Modele și Metode prezentate de zeci de lideri de business 

Un mozaic de exemple, modele, metode prezentate de zeci de lideri de business care au experiență relevantă și practică pe tema respectivă. Firul roșu este ce anume din ce prezintă acești oameni pot lua, eu, ca antreprenor în rețeta mea de dezvoltare a companiei.

Vei învăța prin simpatie sau prin contrast. Cu unii dintre ei vei rezona și iti vor valida perspectivele, iar cu alții nu vei rezona și îți vei da seama că nu e pentru tine modelul acela. Astfel, îți conturezi mai clar cum vrei să-ți dezvolți compania. Când  vei dobândi claritate în viziune, execuția devine mai lină și mai rapidă.

Doar 20%  din ce vei afla vor fi lucruri absolut noi pentru tine, însă cele 80% din concepte le vei afla, trăi, experimenta, într-un context nou, într-o dinamică nouă de învățare și astfel vei genera idei noi pentru provocările actuale. Pe lângă faptul că afli ce și cum au făcut alți antreprenori care au construit companii relevante în piețele lor, ai ocazia să-i întrebi despre provocările tale actuale.

Zeci de idei create la fiecare din cele aproape 20 de întâlniri

Poate că o să afli de la colegii tăi de grupă multe idei, poate ca multe dintre ele o să își apară pur și simplu, însă ce faci cu acestea e întrebarea. Aici intervine sistemul Antreprenoria. Ținta noastră este să generăm MPS-uri în companiile beneficiarilor. MPS însemnă mini-proiect-de-schimbare. Ca orice proiect ar trebui să aibă un scop, resurse alocate (oameni, bani, etc) și o perioadă de timp în care să se întâmple. Cu cât generăm mai multe astfel de MPS-uri cu atât înseamnă că ne-am făcut treaba mai bine.

Unele MPS-uri pot fi implementate de fondator prin puterile lui. Altele, vor necesita mai mult timp, oameni și resurse. Iar dacă acele mini-proiecte vor funcționa, atunci un antreprenor le va extinde și astfel ele vor deveni Mari-Proiecte-de-Schimbare. Unele dintre acestea pot duce în mod direct sau vor conduce în mod indirect la scalarea companiei.

Pe lângă faptul că vei avea un fel de jurnal de schimbări gândite în cele 4 luni de interacțiune cu zeci de antreprenori și intraprenori similari ție, vei putea cere și sprijinul Echipei Antreprenoria în implementare: de exemplu să te conectăm cu un expert care te poate ajuta specific, să îți oferim sfaturi punctuale sau să te conectăm cu un alumni Antreprenoria.

În acest fel, printr-un ritm susținut de întâlniri timp de 4 luni, prin zeci de sinapse noi pentru business-ul tău, captate și apoi implementate prin modelul MPS, generăm idei de accelerare a scalării.

Creează micro-climatul prin care să lucrezi programatic pe business, nu în business.

Este suficient să participi la căteva cursuri ca să îți îmbunătățesti compania și să scalezi? Probabil că nu, și de aceea am pus în program întâlniri în care participanții se cunosc, în primul rând ca oameni, și apoi ca oameni de business. Vei găsi așadar aici un mediu de colaborare în care afli idei noi de la colegii tăi dar și cu potențial de a încheia parteneriate de business care să-ți accelereze dezvoltarea. De multe ori, inspirația vine de la vorbitori iar motivația de la colegii antreprenori.

Recrutare și selecție – nu avem criterii la milimetru de selecție.

Ne uităm la antreprenori/intraprenori care au un background de business din care colegii să aibă ce învăța. Ne mai ghidăm și după motto-ul proiectului și punem accent pe cei care creează lanțuri de valoare care alimentează ecosistemul antreprenorial local. Și ne mai uităm la complementarități între cursanți și la a nu avea în aceeași grupă companii care sunt competitori direcți.

Temele abordate după literatura internațională

Temele abordate într-o sesiune de Ateliere de Antreprenoriar Scale-up se ghidează după literatura internațională în ceea ce privește conceptele/modelele de scale-up. Rolul nostru este să identificăm companii/antreprenori din România care s-au ghidat după acele modele în dezvoltarea companiei lor. Acesta este cazul ideal de la care plecăm și de la care ne mișcăm lateral cu tipologia antreprenorilor invitați.

Interacțiune de calitate cu specialiști și oameni de afaceri

Mergem pe trei formate de interacțiune: format de învățare de la traineri și vorbitori  – ateliere de sâmbătă, format de învățare de la specialiști ai companiilor partenere – ateliere tehnice de seară și format de colaborare și parteneriere cu colegii din grupă la ateliere de parteneriat – sau mastermind.

Trainerii sunt fie antreprenori care au abilități de trainer, fie ex-manageri care au abilități de traineri, fie traineri experți.

Temelia modelului Ateliere de Antreprenoriat este reprezentantă de zeci traineri și vorbitori care vin pro-bono

De multe ori trainerii și vorbitorii lasă timpul cu familia, timpul lor de odihnă sau de studiu pentru a vorbi și sprijini alți antreprenori să-și dezvolte companiile. De ce? Pentru că ei cred în motto-ul Antreprenoria – cresc antreprenorii, crește România! Este la fel de adevărat că de cele mai multe ori ei pleacă încărcați cu speranță și energie pozitivă din interacțiunea cu participanții.

Al doilea nivel sau al doilea strat al temeliei este format din companiilor partenere Antreprenoria și experții acestora. Ei susțin Atelierele tehnice de seară pe teme care ajută participanții să-și accelereze creșterea.

Al treilea nivel este format din echipa Antreprenoria pentru care MPS-urile tale devin task-uri de lucru. În plus, pentru fiecare dintre MPS-urile tale ar putea fi un sprijin într-unul din cei câteva sute de Alumni Antreprenoria.

Aducem împreună oameni care să învețe unii de la alții

Selectăm și recrutam participanții asigurându-ne, cât putem, că sunt oameni deschiși să învețe, să accepte și alte idei decât cele de acasă, oameni dispuși să ofere un sfat, o recomandare, un sprijin. Astfel, printr-o rețetă exersată și construită din 2013, formăm o Gașcă de prieteni antreprenori, cu care îți place să te întâlnești și cu care nu îți pierzi timpul. Ba, dimpotrivă, unii spun la final că regretă că se termină programul.

Conversații live cu antreprenori care au experiență relevantă pe tema zilei

Invităm antreprenori care prin ceea ce au făcut pot să vorbească din practică despre temele abordate la Ateliere. Este un fel de mentoring live 1-la-25. Tipul dialogului este cel în care participanții pun întrebări situaționale. Scopul urmărit de noi este să generam în companiile participanților schimbări profitabile, care să conducă la creșterea anverguriiși robusteții afacerii tale.

Un singur pas ar mai fi de făcut. Vă așteptăm la ateliere – www.antreprenoria.ro/ateliere!

Atelierele de Antreprenoriat Scale-up, sunt o experiență unică pe care nu vrei să o ratezi dacă îți dorești să scalezi!

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter