IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Deficitul de forță de muncă și creșterea salariilor în sistemul public pot conduce la repornirea valului de insolvențe în mediul privat


Deficitul de forță de muncă și creșterea salariilor în sistemul public pot conduce la repornirea valului de insolvențe în mediul privat

România este în competiție directă pentru forță de muncă cu întreaga Europa. Suntem deja pe primul loc pe continent la deficitul de forță (72% dintre companiile românești au dificultăți să ocupe posturile vacante, potrivit studiului realizat de ManPower Group), iar lipsa de capital uman se va acutiza și mai tare.

Unul din trei angajatori din România are mari dificultăți să ocupe posturile vacante pentru că, pur și simplu, nu exisă oameni calificați să facă munca pe care ei o caută.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la 23 iunie 2017, cele mai multe locuri de muncă erau oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.983), confecţioner-asamblor articole din textile (1.329), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.804), lucrător comercial (1.171) și agent de securitate (1.079).

Ce spun antreprenorii și executivii RBL:

  • “Avem o mare nevoie de zugravi, rigipsari și faianțari, însă, în 2017, nu am reușit să angajăm pe nimeni. Asta ne blochează dezvoltarea afacerii pentru că nu putem semna contracte pe termen mediu și lung. Nici evoluția impredictibilă a salariilor nu ne ajută. Văd o posibilă deblocare prin simplificarea procedurilor de angajare a cetățenilor din Republica Moldova” – Aurelian Chioveanu – antreprenor în construcții (Geometry)
  • “În 2017, am reușit să găsim 2 oameni care să se ocupe de transportul de mărfuri și 2 comisionari vamali, însă acesta este rezultatul unor căutări de 3 ani. Am apelat la firme de recrutare, anunțuri pe site-urile specializate și recomandări. Ritmul greoi de ocupare a posturilor vacante ne blochează evoluția afacerilor” – Roxana Toader – Air & Sea Forwarders

România se dovește incapabilă de ani buni să rețină (locul 133 din 138, potrivit Global Competitiveness Index 2016-2017) și să atragă talente (locul 127 din 138), iar angajabilitatea noilor absolvenți este alarmant de precară. Un angajator român evaluează în medie 14 candidați până îl găsește pe cel potrivit; iar formarea unui angajat entry level durează în medie 8 luni, conform unui studiu efectuat de Millward Brown în parteneriat cu Coaliția pentru Dezvoltarea României și Ejobs, în 2015, pe un eșantion de peste 400 de companii.

Prin creșterile salariale ale bugetarilor (potrivit unui studiu ManPower, în 2019, salariul mediu brut la stat va fi de 4.580 de lei, în creştere cu 43% faţă de valoarea din 2016), statul va adânci deficitul de forță de muncă. În 2016, sectorul bugetar număra 891.000 de angajaţi, cu 0,9% mai mulţi decât anul precedent, iar aparatul de stat va continua să crească cu 0,8% în 2017, cu 1% anul viitor, cu 1,6% în 2019 şi cu 1,9% în 2020. Potrivit Comisiei Naționale de Prognoză, în 2020, statul român va deține cu 47.000 mai mulţi angajați decât are astăzi.

Creșterile salariale forțate de sistemul public pun presiune pe companiile românești care nu pot susține creșteri similare de salarii din ritmul în care le avansează vânzările. Forțate de împrejurări să rămână în business, companiile din mediul privat vor fi nevoite să crească salariile, dar și prețurile. Înseamnă inflație în creștere, stimulată de consum.

Prețurile mai mari vor face ca unii jucători să devină necompetitivi, astfel că este de așteptat ca numărul de insolvențe să crească din toamna anului 2017.

 

 

POZIȚIA ROMANIAN BUSINESS LEADERS

Antreprenorii români susțin măririle salariale – în economie și în zona bugetară – atât timp cât ele sunt sustenabile și au la bază criterii obiective foarte bine stabilite și corelate cu performanța angajaților.

Romanian Business Leaders propune următoarele măsuri pentru a preîntâmpina creșterea intrărilor în insolvență ale companiilor românești:

  • Investiții ale statului, în primul rând în infrastructură, pentru a stimula economia.
  • Scăderea taxării muncii pentru a elibera din presiunea creșterilor salariile asupra mediului privat.
  • Eliminarea impozitului pentru profitul reinvestit pentru a încuraja investițiile.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter