IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Inspirație și voie bună la VSFA Dolhești


Inspirație și voie bună la VSFA Dolhești

Tineri din toată țara, care se pregătesc să devină antreprenori, contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte

În perioada 29 iulie – 1 august s-a desfășurat Summer Campul VSFA la Dolhești. Am adus comunitatea împreună, am făcut schimb de bune practici și inițiative la nivel local și am discutat despre care este următorul nivel al proiectului Vreau să fiu antreprenor -VSFA, la nivel național.

VSFA a avut parte de o primire minunată din partea comunității din Dolhești, cu mult joc și veselie ca semn de recunoștință pentru ce a făcut proiectul în comunitatea locală.

“Sinceră să fiu a fost foarte emoționant. Mie la un moment dat mi-au dat și lacrimile. Și plângeam pe bancă până când o fetiță care dansa m-a văzut și a venit și a fost <Pur și simplu eu nu îți mai dau drumul.> Și toată seara a dansat cu mine și de fiecare dată când am vrut să ma duc înapoi, m-a luat iar. Și a fost foarte emoționant și am fost foarte fericită și am simțit că fac parte din comunitate.”

Iată un video cu felul cum s-au simțit ambasadorii VSFA la Dolhești în acest an.

Accentul discuțiilor din cadrul summer campului s-a pus pe cum întărim comunitățile naționale și cum putem facilita conexiunile acestora între ele și cu comunitatea RBL. În acest sens tinerii prezenți și-au asumat trei proiecte, după cum urmează:

1. Un eveniment de networking regional, conectat cu lansarea RBL Iași și în urma căruia vom aduce ambasadorii naționali VSFA împreună, membrii RBL și echipa executivă pentru a întări relațiile în organizați;

2. Un program de mentorat în interiorul VSFA prin care liderii comunităților locale vor transfera din know how-ul lor către cei care vor prelua mandatul;

3. Un bootcamp pentru dezvoltarea unor abilități specifice adresat comunității VSFA dar nu numai.

Antreprenoriatul în zona rurală o putere nesfârșită a comunității de a face antreprenoriat, împreună

Trei români întorsi din #Diaspora după mai mult de 10 ani, care locuiesc acum în Dolhesti unde au dezvoltat afaceri în construcții și apicultură, le-au povestit tinerilor din comunitate de ce au ales să se întoarcă acasă. O lecție despre prosperitate în care antreprenorii muncesc cot la cot cu angajații pentru binele și bogatia comună.

Zilele Diasporei debutează și la Dolhești, în 26 august 2018

Evenimentul „Zilele Diasporei” de la Dolhești are scopul de a promova românilor din Diaspora comunitatea ca destinație turistică rurală și de a recunoaște valoare produselor tradiționale păstrate vii de comunitatea locală.

Eforturile comunității și ambasadorilor VSFA și Antreprenorești se vor concretiza în crearea de oportunități locale pentru cei din comunitate, inclusiv pentru cei reveniți Acasă din străinătate.

Aceste manifestări sunt inspirate și sprijinite de RePatriot, un alt proiect RBL care ajută și inspiră românii din Diaspora să se întoarcă acasă, în special prin antreprenoriat. În urmă cu doi ani au lansat conceptul „Zilele Diasporei” cu scopul de aduce românii de pretutindeni mai aproape de comunitatea locală și de atunci tot mai multe localități din România organizează astfel de evenimente. Mai multe detalii aici.

 

Mai multe poze sau clipuri puteți veadea pe pagina de Facebook VSFA sau La țărani.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter