Impreuna reusim

ATELIERE DE ANTREPRENORIAT

Succesul se învață!

ATELIERE DE ANTREPRENORIAT

Scopul proiectului

Educarea și conectarea noului val de antreprenori, oameni care fac business integru, altruist, oameni de acţiune şi cu încredere în România.

LiderEchipa

Info proiect

ATELIERE DE ANTREPRENORIAT: 400 de români își conduc mai bine afacerile în urma participării la Ateliere, cel mai longeviv proiect al Romanian Business Leaders.

 

Povestea noastră începe în februarie 2012, la primul Summit RBL. Atelierele de Antreprenoriat au pornit de la statistica UE care arăta că numărul de antreprenori la mia de locuitori în România este jumătate din media europeană. Tot statisticile spuneau că românii au apetit pentru antreprenoriat, dar că le e frică să pornească pentru că nu au cunoștințe și încredere în forțele proprii.

În patru ani proiectul Ateliere de Antreprenoriat a crescut de la 14 ateliere în 2012 la 90 astăzi, de la 50 de cursanți la 250, prin contribuția benevolă a 132 de traineri, față de 42 inițial. Și creștem în continuare, deoarece ediția a VIII-a începe din 17 septembrie.

Cu scopul de a sprijini spiritul și competențele antreprenoriale în rândul celor care conduc o afacere și cu un program adaptat în funcție de momentul de business în care participanții se află (Start-up sau Scale-up), Atelierele au loc sâmbăta, o dată la două săptămâni, pe o curiculă cu șapte teme de business.
Mai mult, sub formatul Atelierelor de Seară, ambele grupe se întâlnesc regulat pentru a împărtăși experiențe de business pe tematici speciale.

Și dacă anul 2015 a marcat primul pas în extinderea Atelierelor de Seară în țară, prin ediția din Craiova, în 2016 programul a mers mai departe în țară – din nou în Craiova dar și în Timișoara, Cluj și Iași.

În 2017 ne propunem să creăm o comunitate de IMM-uri în jurul alumnilor Atelierelor, să continuăm extinderea în țară prin ediții locale și să creăm o platformă de tranzacții pentru antreprenorii care au interacționat deja cu noi.

Testimoniale

Alina Andrei, Founder, Cabot Transfer Pricing

Venind după 15 ani de lucru în mutinaționale, în care ai toate departamentele de suport, informația de piață, echipe de lucru, în cei 4 ani de business propriu am căutat exact ceea ce oferă Atelierele: un mediu în care să comunicăm în “aceași limbă”, să fim preocupați de aceleași lucruri, să avem aceleași nevoi, iar sprijinul să vină de la oameni care au dovedit că au știut cum să iși facă compania să crească. Eu m-am regăsit în acest spațiu creat de RBL.

Cosmin Neacşu,  General Manager & Globetrotter, Fresh Holidays

Am aflat informații noi, am învățat tehnici noi care să mă ajute în creșterea organizată și structurată pe obiectivele afacerii. Am învățat atât de la speakeri cât și de la colegi. M-am încărcat de fiecare dată cu energie și optimism și m-am bucurat de toate aplicațiile practice ale Atelierelor.

Beneficiari

Antreprenori dornici să se dezvolte și să își crească afacerile.

Start-up = la început de drum în antreprenoriat, dornici să găsească modelul de business replicabil, să învețe din încercările altora, din cazuri reale de business și care vor să facă networking relevant.

Scale-up = business-uri mai mari care au găsit deja modelul de business replicabil însă vor să își ducă afacerea la următorul nivel, național/internațional, cu potențial de a deveni lideri în domeniul lor. Antreprenori care vor să învețe din exemple de scalare, dornici să își dezvolte o reţea de antreprenori asemănători.

Rezultate

  • 400 de beneficiari la nivel național din 5 orașe – București, Craiova, Timișoara, Cluj și Iași.
  • CA cumulată a cursanților de peste 40 de milioane de euro și peste 2000 de angajați
  • De la 14 Ateliere pe an în 2013 la peste 90 astăzi
  • De la 42 de contributori implicați voluntar în proiect în 2013 la peste 146 astăzi.
  • Trei grupe de mastermind create organic în urma participării la Ateliere de Antreprenoriat

Parteneri proiect

Vino lângă noi să creăm împreună noul val de lideri antreprenori din România, vino să dăm înapoi din ADN-ul RBL și să ajutăm antreprenori mai mici să crească.

RolUndeCandCat timp
Speaker la Atelierele organizate pe 7 tematici de businessBucurești, Timișoara, Cluj-Napoca, Iașidiverse date4 ore
Sprijin logistic - găzduiește un atelierBucurești, Timișoara, Cluj-Napoca, Iașidiverse date4 ore
ImplicĂ-te În proiect

Alte proiecte

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter