IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

RBL Cluj


RBL Cluj

RBL Cluj este prima filială a Fundaţiei Romanian Business Leaders din teritoriu, înfiinţată oficial în data de 19 octombrie 2017. Lansarea filialei RBL Cluj marchează extinderea platformei naționale de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și executivii din Transilvania. La evenimentul de lansare au participat peste 180 de lideri din business din Transilvania, care au dezbătut împreună modul in care descifrăm transformările accelerate din jurul nostru si au setat directii de actiune pentru viitor.

RBL Cluj, un pilon important al RBL

Privită ca un pilon important al RBL, filiala clujeană îşi propune să atragă cât mai mulţi membri atât de pe plan local, cât şi din judeţele adiacente, ca să contribuie activ la implementarea proiectelor de antreprenoriat şi educaţie în zona de nord-vest a ţării. Filiala s-a alăturat astfel misiunii RBL de a face România o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii.

Proiecte RBL la Cluj

Primele proiecte RBL dezvoltate și la Cluj sunt “Vreau să fiu Antreprenor!” (VSFA) şi “Antreprenoreşti – adoptă un sat”. În cadrul proiectului VSFA, membrii şi susţinătorii filialei dedică timp pentru ca elevii şi studenţii să prindă curajul vieţii antreprenoriale. Fac acest lucru inspirându-i prin poveștile și parcursurile lor profesionale și împărtășind cu ei momentele de cumpănă și reușită din viața de antreprenor în România.

În ceea ce priveşte comunităţile rurale, liderii implicaţi cred în puterea dezvoltării satelor prin antreprenoriat. Ei conlucrează la identificarea oportunităţilor de business pentru săteni în 3 comune din judeţul Cluj (Cojocna, Bonţida şi Vultureni). În cadrul proiectului Antreprenorești CLUJ, am început să construim strategii de dezvoltare viabile împreună cu cetățenii și reprezentanții autorităților din comunele selectate, transferăm know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experiență etc.), oferim mentorat pentru antreprenorii din mediul rural și administrație locală și îi sprijinim să identifice potențialului local de dezvoltare economică.
În domeniul educației, RBL Cluj susține dezvoltarea proiectului MERITO, care premiază anual 10 dintre cei mai buni profesori la nivel national. Până acum, 3 profesoare din judeţul Cluj au primit distincția de profesor MERITO. Simona Baciu, un membru important al proiectului MERITO este de asemenea un susținător al filialei și inițiativelor acesteia.
În prezent, filiala RBL Cluj are 22 de membri, acestora alăturându-li-se alţi aproximativ 22 de susţinători. Echipa ambasadorilor VSFA este în număr de 11 tineri entuziaşti şi curajoşi, alături de care începem coagularea echipei de voluntari dedicaţi filialei Cluj şi proiectelor pe care aceasta le desfăşoară pe plan local.
Fililala RBL Cluj are întâlniri lunare în care prezentăm progresul proiectelor demarate și discutăm propunerile de proiecte proprii ale filialei. Dacă dorești să ni te alături, ne poți trimite un email la filialacluj@rbls.ro.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter