IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

„Antrenament pentru Viitor” a ajuns la Radio Constanța


„Antrenament pentru Viitor” a ajuns la Radio Constanța

Vă povesteam, luna trecută, că programul Antrenament pentru Viitor a ajuns și la Constanța.

Între timp, cei 25 de elevi de la Liceul Teoretic Ovidius au început vizitele de lucru, iar astăzi vă împărtășim, cu bucurie, impresiile primite de la unul dintre corespondenții noștri speciali: Ana Grigoropol (elevă în clasa a X-a), după vizita de la Radio România Constanța. Iată ce ne zice Ana.

„Pentru mine, programul “Antrenament pentru viitor” a reprezentat o oportunitate unică ce s-a ivit într-un moment potrivit, simțindu-mă destul de pierdută pe drumul vieții. Însă, o mare parte din tinerii de vârsta mea împărtășesc același sentiment, nereușind să-și descopere calea. Din acest motiv, mă simt de-a dreptul norocoasă că iau parte la acest program și pot beneficia de îndrumarea de care simțeam că am nevoie.

Una dintre ocaziile care mi s-a ivit a fost o vizită on the job la Radio Romania Constanta. Personal, nu m-am înscris la această vizită cu gândul de a urma o carieră în domeniu, ci mai degrabă din curiozitate și dorința de a profita la maxim de tot ceea ce mi se oferă. Eu, întotdeauna, m-am gândit la domeniul medical sau al cercetării, nevăzând alte opțiuni și având frecvent îndoieli cum ca acesta ar fi drumul meu.

Însă, de când am intrat pe ușă am rămas uimită de sentimentele ce m-au copleșit. Întreg spațiul, oamenii din el alcătuiau o atmosferă atât de caldă și prietenoasă, totul părea relaxat, dar în același timp organizat și dinamic. Chiar pot spune că încetul cu încetul, în acele două ore mi se amplifica sentimentul că poate acesta este locul meu, lumea mea!

Am avut ocazia să ne înregistrăm într-un studio, experiență ce ne-a făcut să intrăm în pielea unor adevărați știriști și, de asemenea ne-a amuzat, descoperind cum sună de fapt vocile noastre. Continuând apoi să explorăm tot mai mult locul, mi s-a părut tot mai fascinantă întreaga “artă”  a acestui domeniu. Spun artă deoarece totul în aparență pare atât de simplu, dar de fapt, în spatele a ceea ce vedem și auzim, se află o complexitate care pe mine m-a uimit! Este un ansamblu perfect de muncă, pasiune, dedicație, carismă, lucru în echipă, plăcerea de a comunica și capacitatea de a ajunge aproape de oameni, doar pe calea aerului, fără vreun contact fizic sau vizual.

Prin această experiență, am avut ocazia de a afla o mulțime de lucruri noi despre mine, neluând vreodată ca opțiune varianta domeniului jurnalistic. Într-adevăr, dintotdeauna mi-a plăcut să scriu și să relaționez cu lumea în general, fiind o fire creativă și deschisă, iar de acum voi lua mai mult în calcul opțiuni în care să-mi valorific aceste calități. De asemenea, m- am simțit minunat întâlnind aceste persoane, membrii ai echipei Radio Constanta, care ne-au zâmbit de la început și mi-au luminat ziua prin felul lor atât de deschis și prietenos de a fi. La finalul vizitei, am plecat cu o energie extrem de bună, ce a persistat pentru tot restul zilei, și cu bucuria că am descoperit o lume nouă, din care mi-ar plăcea să fac parte.”

Mulțumim, Ana, pentru relatarea acestei experiențe inedite! Baftă pe drumul pe care l-ai ales / îl vei alege!

Mulțumim tuturor celor care ne sprijină pentru a duce programul Antrenament pentru Viitor în cât mai multe unități de învățământ!

Scrie-ne la gabriela.blaga@rbls.ro și află cum poți investi, ACUM, în viitorul tinerilor din România!

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter