IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Antrenament pentru Viitor: o gura de aer proaspat, chiar și în online!


Antrenament pentru Viitor: o gura de aer proaspat, chiar și în online!

Adaptabilitatea si flexibilitatea sunt abilitati ale prezentului si viitorului de care avem nevoie pentru „a naviga” in mediul volatil, incert, complex si ambiguu in care traim.

Pentru a oferi elevilor de liceu sau de gimnaziu oportunitatea de a se intâlni cu specialistii din domeniile de interes alese in cadrul etapei de consiliere, ne-am adaptat la conjunctura si am „trecut” in online vizitele „on the job”. Din 27 martie si până acum, au avut loc 10 seminarii pe platforma online Zoom, cu diferiti specialisti din domeniile IT, arhitectura, cultura, psihologie, economie, juridic, jurnalism și multe altele. Vom continua si in luna mai!

Entuziasmul din cadrul Antrenament pentru Viitor este tare frumos si am zis sa impartasim cu voi din feedback-ul trimis de două participante la program.

Ana, eleva in clasa a X-a la Liceul Teoretic Ovidius Constanta, ne-a spus cam asa: pentru mine acest program reprezintă exact oportunitatea pe care mi-am dorit-o, prin care pot intra în contact cu o mulțime de oameni frumoși din toate domeniile. Am fost extrem de bucuroasă că activitatea proiectului nu a încetat în această perioadă mai dificilă. Eu prin acest program mi-am redescoperit pasiunea pentru scris și înclinațiile pentru anumite domenii. Am reușit să-mi depășesc fricile și insecuritățile, am înțeles că trebuie să am încredere în forțele proprii, dar cel mai important lucru – am învățat multe despre mine. A fost ca o gură de aer proaspăt.”

Denisa, de la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj ne-a transmis: “Orele de consiliere m-au ajutat foarte mult si mi-au deschis niste porti inexistente pentru mine pana in acel moment. Urma sa mergem si in vizita la diferite organizatii, insa, acest lucru nu s-a mai putut intampla. Din fericire, au avut loc mai multe intalniri online cu persoane din diferite domenii care s-au implicat si au vrut sa se asigure ca ne raspund la toate intrebarile, ne-au dat sfaturi, dar ne-au vorbit si despre viata lor de zi cu zi si sunt foarte recunoscatoare pentru asta. Chiar daca este alta experienta decat cea de a fi fizic la locul de munca sa vezi ce se intampla, in acest context, am putut vorbi mai mult si acest lucru a fost cu atat mai folositor deoarece am putut participa la mult mai multe intalniri online decat am fi putut vizita. Simplu fapt ca vizitele au continuat chiar si in mediul online m-a bucurat foarte mult, fiindca mi-am dat seama de implicarea oamenilor in acest proiect, de munca din spate si toate acestea pentru a indruma niste elevi spre viitor.”

Implicați-vă în proiect!

Susțineți un elev, doi, 10 sau 100!

VIITORUL este în mâinile lor, haideți să îi ajutăm să-și crească mâini puternice!

Aflați despre modalitățile de implicare și susținere cu un simplu mail la: gabriela.blaga@rbls.ro, Coordonator Antrenament pentru Viitor! 

 

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter