IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Care este tipul de adult pe care vrem să îl vedem în copiii noștri când o să crească?


Care este tipul de adult pe care vrem să îl vedem în copiii noștri când o să crească?

 

Plecând de la subiectul central ”Revoluția Mentalităților în Educație”, cele două conferințe online SuperTeach pe care le-am organizat pe 13, respectiv 27 iunie, au avut ca teme de discuție: cât de importantă este autonomia copilului în procesul de învățare și cum dezvoltăm copii responsabili și autonomi.

Astfel, am invitat antreprenori, specialiști și personalități care susțin inițiative în educație pentru a discuta despre setul esențial de abilități de care au nevoie cei mici, astfel încât să fie pregătiți pentru societatea viitorului.  Printre aceștia s-au numărat: Tudor Chirilă – actor, muzician, compozitor și producător, Felix Pătrășcanu – fondator FAN Courier, Nadia Tătaru – Co-Fondator Itsy Bitsy FM, Ioan Popa – Fost antreprenor și primar al Municipiului Reșița, Ion-Ovidiu Pânișoară – Director al Departamentului de Formare a Profesorilor din cadrul Universității din București și Iulius Carebia – EdTech Coach al Școlii Germano-Europeană din Singapore, dar și alte persoane care, prin proiectele lor, susțin schimbarea sistemului educațional românesc.

”Noi am fost o generație care a crescut în frică. Oricât am vrea să spunem că ne-am descurcat, nu este așa. Noi suntem generația 40+, cea care a trebuit să construiască România. Uitându-ne la societatea noastră, putem vedea cum ne-am descurcat de fapt. Eu nu-mi doresc ca generația care crește acum să arate ca noi. Am trăit în legea junglei, în care fiecare se descurcă pe culoarul lui, fără să-i pese de comunitate. Cred că adultul pe care ar trebui să-l construim ar trebui să înțeleagă că o societate nu se poate construi pe principiul <<fiecare se descurcă>>. Trebuie să înțeleagă că o societate se construiește ÎMPREUNĂ, nu așteptând un salvator. Eu îmi doresc să fie o generație fără teamă, care să aibă curajul să-și ceară drepturile, fie ele morale sau materiale.”, a spus Tudor Chirilă în timpul conferinței SuperTeach din 13 iunie.

În acest context, Felix Pătrășcanu, fondatorul FAN Courier, și Beatrice Căsăneanu, Director Executiv Centrul Auto Skoda Bacău, au punctat cele 10 trăsături pe care le caută companiile la viitorii angajați: curiozitatea, păsarea, implicarea, spiritul inovator, orientarea către soluții, etica profesională, asumarea, deschiderea către oportunitățile de dezvoltare personală, adaptabilitatea și spiritul de echipă.

“În Singapore se vorbește foarte mult despre tranziția de la profesorul tradițional la profesorul modern, care lasă elevul să conducă lecția. Profesori din România, lăsați copiii să vă învețe! Poate că nu aveți un buget atât de mare precum au alte sisteme educaționale de pe glob, însă puteți aplica aceleași noțiuni de Mentalitate Deschisă în orice colț al lumii. Fiecare elev are autonomie și responsabilitate. Noi încurajăm profesorii să depășească programa tradițională, pentru ca elevii să învețe într-un mod cât mai practic, să facă asocieri cu elemente din viața reală, care îi ajută să asimileze mai ușor cunoștințele”, a menționat Iulius Carebia.

Ca antreprenori, am înțeles un aspect esențial: pentru a ne asigura că avem o economie sănătoasă în viitor, este necesar să acționăm chiar de astăzi. Pentru a observa rezultate pe termen lung, trebuie să identificăm modalitățile prin care să comunicăm pe limba tinerilor și să le dezvoltăm gândirea potrivită pentru ca aceștia să se adapteze cu succes în companiile viitorului. Formarea copiilor este posibilă doar prin acțiunea combinată a tuturor celor implicați în procesul de educație: profesori, părinți, autorități.

Proiectul SuperTeach reprezintă o modalitate prin care transformăm mentalitatea în segmentul educației, cu scopul suprem de a descoperi măreția din fiecare copil , astfel încât să putem dezvolta un mediu și o reputație mai bună pentru România din perspectivă economică și culturală.

Comunitatea de profesori SuperTeach cu mentalitate deschisă în educație, va beneficia din luna august de un spațiu digital dedicat unde aceștia vor avea acces la resurse educaționale și informații unice. Toate materialele pe care le vom oferi sunt menite să vină în ajutor dascălilor atât  în procesul de predare – învățare, cât și în îmbunătățirea abilităților de comunicare și gestionare a activității lor, în noul context și pentru a transforma în segmentul educațional în folosul copiilor.

Sperăm ca astfel, să fim parte dintre cei care pun bazele unui nou mod de a face educația în România și să contribuim la formarea unor viitori adulți sclipitori, capabili să schimbe radical lumea în care trăiesc.

 

Dacă vrei să te alături și tu revoluției mentalităților în educație, intră pe superteach.ro și descoperă mai multe despre inițiativele noastre.

 

Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Cristina Gheorghe, Alexandru Ghiță – fondatorii SuperTeach

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter