IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Conferința RBL Cluj 2023 – „Reziliență pentru creștere” – interviu Monica Ivan, Director General BRK Financial Grup


Conferința RBL Cluj 2023 – „Reziliență pentru creștere” – interviu Monica Ivan, Director General BRK Financial Grup

1.Ce înseamnă pentru tine, în calitate de lider, reziliența în business? 

La modul general mă refer la o suită întreagă de planuri: A,B,C pentru anumite scenarii complicate sau chiar dezastruoase, iar dacă contextul devine complicat să poate fi aplicat cu pierderi cat mai mici.

2.La ce anume ar trebui să fie atenți liderii de business pentru a se adapta contextului economic și geopolitic actual?

Pandemie, război la granița, inflatie de 16%

În trei ani am avut parte de trei evenimente extreme (o pandemie, un război la granița și inflație de 16%). Cred ca e un moment bun sa acorde o atenție mai mare către riscuri, să-și evalueze operațiunile prin ajustarea la risc. Eu as sugera un să existe un sistem cat mai avansat de management al riscurilor de orice natura, o harta clară a lor și dacă se poate sa fie evitate segmentele care induc riscuri necuantificabile, chiar dacă au o probabilitate minima de aparitie.

3.Trei ponturi pentru afaceri reziliente

În primul rand problema rezilienței trebuie tratată în echipa, într-o firma exista mai multe persoane cheie care trebuie sa fie familiarizate cu procesele critice, riscurile majore si planurile de acțiune. Intr-un plan sanatos, trebuie utilizata o expertiză diversificata. Apoi, cum am mai mentionat, să se acorde o importanță deosebită riscurilor. Și în cele din urma, mă gandesc la banii albi pentru zilele negre. O rezervă de bani imediat accesibilă, la care sa apelezi în funcție de natura dificultăților prin care treci. Fie o rezerva în conturile bancare, fie  plasamente de trezorerie foarte sigure și extrem de usor lichidabile (titluri de stat de exemplu).

Facebook

https://www.facebook.com/brkfinancialgroup/

Linkedin:

https://www.linkedin.com/company/brkfinancialgroup/mycompany/verification/

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter