Detalii eveniment

Acceleratorul de internaționalizare ScaleOut: căutăm 10 firme românești care vor să facă export și să crească pe o piață nouă


07 June - 07 November 2020 Business

Scale Out Accelerator Event Banner

Acceleratorul ScaleOut, organizat de Fundația Romanian Business Leaders în perioada 7 iunie – 7 noiembrie, va oferi susținere, mentorat, expertiză și acces la networking, pentru 10 firme românești în vederea internaționalizării. 

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu Google Atelierul Digital și Deloitte, alături de companii locale, studii de caz de succes în internaționalizare, firme ca eMag și DocProcess. 

Antreprenorii și managerii din companiile care vor să se extindă într-o țară nouă se pot înscrie în programul ScaleOut Accelerator în perioada 7 mai – 7 iunie. 🔗 Link și formular înscrieri pentru firmele interesate de export și internaționalizare.

Acceleratorul ScaleOut este un program dedicat firmelor care fac deja business în străinătate sau vor să își extindă produsul prin activități de internaționalizare. Printr-o curriculă tailor-made, acceleratorul se adresează atât firmelor non-tech, cât și companiilor din tehnologie care își propun să se extindă într-o țară nouă. 

Programul de acccelerare prin export include:

1. Pregătire practică în vederea internaționalizării: cum alegem piața țintă în care facem export

2. Workshop-uri și mentorat despre înțelegerea piețelor internaționale și a specificităților economice, legislative ale țărilor de interes

3. Unelte de export și digital marketing: instrumente pentru export, workshop-uri despre cum ne putem construi strategia de marketing digital

4. Mentorat one-to-one and one-to-many alături de antreprenori români care s-au internaționalizat

5. Acces la studii de caz cu firme românești de succes care s-au internaționalizat: eMag, DocProcess, UiPath, SaladBox, Ivatherm, Qualitance, CrisTim

6. Shadowing din partea experților români din Diaspora + acces la manageri corporate și antreprenori cu experiență în internaționalizare din comunitatea Fundației Romanian Business Leaders

7. Company Visits: knowledge practic despre export

8. Pitching și Business Canvas pentru exportatori 

9. Expertiză și mentorat din partea specialiștilor în diplomație economică 

10. Plan de business pentru export și internaționalizare.   

✓ Firmele care se pot înscrie în accelerator trebuie să aibă un produs sau serviciu viabil, testat deja pe piața românească.

✓ Antreprenorii și managerii care se înscriu în program trebuie să știe în ce țară vor să se dezvolte prin export și internaționalizare.

✓ Programul se adresează în egală măsură firmelor care au activități de export și celor care nu s-au internaționalizat deocamdată. 

Participarea în accelerator este gratuită, acceleratorul este non-equity, iar selecția va fi făcută de echipa ScaleOut în funcție de 1. Modelul de business, 2. Intenția specifică pentru internaționalizare într-o anumită țară și 3. Produsul/serviciul viabil pentru internaționalizare. De asemenea, echipa ScaleOut urmărește o complementaritate între modelele de business și piețele țintă ale firmelor selectate în program.

Proiectul ScaleOut va fi alături de toate firmele înscrise în accelerator, prin proiecte de educație, networking și acces la experți, chiar dacă nu vor fi selectate în program. Viziunea noastră este să avem cât mai multe firme românești dezvoltate global!

Viziunea ScaleOut: În contextul crizei Covid-19, situația firmelor românești se înrăutățeste, dar internaționalizarea, mentalitatea “Born Global” și exporturile for deveni mai relevante ca niciodată. Prin urmare, antreprenorii care vor planta semințele internaționalizării în următorul an își vor proteja companiile pentru viitoarele perioade incerte.

Ideea ScaleOut (program lansat cu numele Start-Up Bridge în anul 2018) a fost generată de nevoia antreprenorilor români de a trece granițele propriu-zise ale țării (pentru dezvoltare regională), dar și de a-și depăși barierele mentale mai mari sau mai mici pe care le avem toți când vine vorba de business. ScaleOut creează programe educaționale despre export și internaționalizare, evenimente de comunitate și schimburi de experiență între ecosisteme, de know-how, colaborarea între firmele din domeniu din diverse țări ale lumii.

Aplică aici: 🔗 Link și formular înscriere


Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter