Mentalitatea Deschisă în Educație – filosofia educațională prin care profesorii pregătesc tinerii de azi pentru meseriile viitorului
De ce SuperTeach?
Ca oameni de business, am realizat că avem nevoie de tineri cu un alt fel de mindset pentru a face față provocărilor. Ne confruntăm cu o reală criză a forței de muncă în primul rând din cauza ratei mari de emigrare, dar și pentru că sistemul educațional nu-i pregătește pe tineri pentru realitatea pieței muncii.
Când am inițiat proiectul SuperTeach, ne-am dorit foarte mult să inspirăm profesorii să facă o schimbare în felul în care percep și fac educația, tocmai pentru că ei au puterea de a forma tinerele generații.
În contextul în care tehnologia evoluează într-un ritm atât de rapid încât nici nu mai putem estima ce industrii sau meserii vor exista peste 10-20 de ani, ne-am întrebat în mod firesc: cum îi putem pregăti în acest caz pe copiii de azi pentru viitor?
Răspunsul: îi învățăm în primul rând să fie OAMENI, prin dezvoltarea unui set esențial de abilități. Îi ajutăm să-și dezvolte empatia, spiritul creativ, să lucreze în echipă și nu unul împotriva celuilalt, să fie flexibili și capabili să gândească critic. Acesta este scopul Mentalității Deschise în Educație.
Aplicată zi de zi, filosofia Mentalității Deschise în Educație devine un mod de viață, un sistem de valori și acțiuni integrate în mod natural în fiecare dintre noi. Este o abordare care ne face mai deschiși către ceilalți și ne facilitează realizarea unor dinamici sănătoase cu cei din jurul nostru. Pe lângă faptul că are o contribuție majoră în dezvoltarea noastră emoțională, ne ajută să dezvoltăm și să hrănim această stare de bine și la cei din jurul nostru.
SuperTeach în 2020
În februarie, SuperTeach a ajuns pentru a doua oară în Brașov și Craiova – unde a reunit peste 850 de profesori dornici să transforme educația din România.
Aproape 20 de speakeri – antreprenori și oameni de business din întreaga țară – au împărtășit din expertiza lor participanților și au dezbătut teme diverse, precum: echilibrul interior ca profesor, imaginația și arhitectura învățării, reducerea stresului prin tehnici de mindfulness, predarea personalizată cu ajutorul tehnologiei sau cele mai bune metode de predare în școlaritatea mică.
Am reușit să întărim comunitatea profesorilor SuperTeach și să ducem notorietatea proiectului la un nou nivel. Transmisiile live din timpul conferințelor au ajuns la peste 70.000 de oameni care au vrut să descopere ce înseamnă Mentalitatea Deschisă în Educație și cum poate fi aplicată la clasă, dar și în viața de zi cu zi.
Următoarele conferințe vor avea loc la Oradea (7 martie), Bacău (14 martie) și Reșița (28 martie), aici fiind așteptați peste 1.500 de participanți. Toate biletele pentru aceste evenimente au fost deja epuizate, ceea ce nu face decât să ne confirme faptul că profesorii din România își doresc să fie parte din schimbarea educației din România.
Fiecare dintre noi poate susține cauza SuperTeach! Ne poți oferi ajutorul tău:
- Participând cu o donație în contul nostru
- Prin distribuirea și aprecierea postărilor de pe pagina noastră de Facebook
- Oferind cadou un bilet la una dintre Conferințele SuperTeach unui profesor pe care îl cunoașteți
- Devenind sau recomandând voluntari în echipa SuperTeach
Împreună, putem crea un sistem educațional potrivit pentru copiii de astăzi care să poată susține o economie sănătoasă pentru România de mâine!
Accesează acum site-ul proiectului și descoperă mai multe despre impactul SuperTeach: https://www.superteach.ro/
Hai să schimbăm împreună educația din România!