IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

PROFIL DE MEMBRU – Sabin Gîlceavă (Fondator Leverage Negotiation) și când e suficientă educație


PROFIL DE MEMBRU – Sabin Gîlceavă (Fondator Leverage Negotiation) și când e suficientă educație

Despre Sabin Gîlceavă

Ce îți dorești să știe despre tine colegii din RBL?

Toată viața am fost un antreprenor, însă unul cu multe pasiuni: îmi place să cânt la pian, să joc Go, să alerg, să fac escaladă, să gătesc și să petrec timpul cu familia.

În ce crezi?

Cred în dezvoltare personală și în imensul potențial (infinit aș zice) al minții umane.

Cum arată timpul ideal alături de copilul tău?

Așa cum este. Petrecem mult timp împreună. Viața mea are alte priorități de când a apărut ea. Gătim împreună sau facem schimb de rețete, mergem împreună la escaladă o dată sau de două ori pe săptămână, (încă) mai petrecem vacanțele și weekendurile împreună. De fapt, m-am apucat de escaladă și de pian datorită ei, iar acum recunosc că există o competiție tacită pe cine/ce piese cântă la pian.

Ce carte recomanzi colegilor tăi?

Prima este Sapiens – scrisă de Yuval Noah Harrari. Explică incredibil de simplu modul în care am evoluat ca specie și societate. Odată ce conștientizezi că mediul în care trăim este rodul minții umane, înțelegi pe de o parte limitările, iar pe de altă parte imensul potențial pe care îl avem. A doua este Antifragil – a lui Nassim Nicholas Taleb. O carte pe care mi-ar fi plăcut să o descopăr la 20 de ani pentru a căuta în permanență să mă înconjor de sisteme antifragile, inclusiv în business.

Despre Leverage Negotiation

Dincolo de profit, de ce există compania ta? Care este sensul?

Armonie și prosperitate – pentru asta există Leverage – compania de consiliere în negociere pe care am fondat-o în urmă cu 15 ani. Am plecat la drum pentru că am observat că deal-urile nu se închid, nu se întâmplă. Peste 80% dintre negocierile eșuate au în spate interese compatibile. Cu toate acestea, oamenii nu știu cum să dezvolte relații armonioase, prin care să acopere divergențele cu celălalt, sau, de multe ori lasă bani la masa negocierii, nu sunt suficient de creativi în modul de construcție al deal-ului.

Ce face compania ta?

Clienții noștri negociază mai ușor contracte mai profitabile cu ajutorul Leverage. Îi asistăm pentru asta fie prin pregătire și consiliere individuală, fie chiar mergem împreună cu ei la negocierile în care sunt implicați.

Cum s-a născut în mintea ta business-ul pe care îl conduci astăzi?

Țineam de mai mulți ani traininguri de vânzări și negociere, unele aduse cu licență internațională. Într-o zi, un client care dorea să își vândă businessul mi-a spus: „Vrei să mă asiști în vânzarea businessului că, cel puțin teoretic, pare că te pricepi? Să te vedem și în practică.”. După o zi și jumătate de lucru împreună și 200.000 euro câștigați în plus de clientul meu, mi-am dat seama că s-ar putea să nu fie singurul antreprenor cu o astfel de nevoie.

O bună practică din companie pe care dorești să o împărtășești cu ceilalți membri

Last Friday – ultima vineri din lună – o avem rezervată pentru noi. Fiecare povestește despre ultimele cărți citite, experiențele din ultima lună sau idei de care s-a lovit. Se generează astfel un mediu drăguț de căutări, dezvoltare personală și împărtășire de experiențe.

Care este cea mai bună investiție pe care o poți face astăzi?

Educația.

Despre Sabin Gîlceavă în RBL

O preocupare majoră din societate – Ce (intenționezi să) faci?

Educația – cred într-o societate educată și, în același timp, cred că educația nu este niciodată suficientă. Cred că educația nu ține doar de sistemul de învățământ. Fiecare dintre noi are o contribuție, fie că ne dăm seama sau nu, la educația noilor generații. Acest rol ar trebui conștientizat și asumat. De mai mulți ani m-am implicat alături de colegii mei, ca voluntar, în programe destinate elevilor de liceu sau studenților, cu subiecte din ariile noastre de expertiză. Vom continua astfel de programe pentru că întregul este, de fapt, o sumă a unor astfel de contribuții punctuale aduse de fiecare.

Ce beneficii simți că primești pentru că ești parte din RBL?

Inspirație și educație.

Care simți că este contribuția ta într-o comunitate precum RBL?

Suprinzător, răspunsul este același: inspirație și educație. Bine, aș mai putea adăuga: energie, timp și cunoștințele mele pentru proiectele RBL sau pentru proiectele celorlalți membri din comunitate.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter