Impreuna reusim

Punți de încredere

Punți de încredere

Scopul proiectului

Traversăm o perioadă în care se pune accentul mai mult pe ceea ce ne desparte, iar asta duce la confruntări dure pentru a câștiga teritorii și pentru a accesa resurse. România nu este nici ea ferită de aceste tendințe, iar una pe care se pune presiune în ultima vreme este despărțirea dintre oamenii care lucrează în instituțiile publice și de stat pe de o parte și oamenii din zona privată pe de altă parte. Această despărțire în două “teritorii” și confruntările generate de ea produc o spirală descendentă, cu consecințe severe asupra bunăstării cetățenilor, în fiecare comunitate și în toată țara.
Proiectul întâlnirilor “Punți de Încredere” își propune ca misiune construirea de ‘punți’ între aceste două ‘lumi’ care au funcții diferite, dar sunt create cu scopul ca, împreună, să genereze bunăstare.

LiderEchipa

Info proiect

Atunci când comunitatea este în suferință, sau vrea să-i fie mai bine, oamenii din cele două ‘teritorii’ trec punțile cu încredere și își unesc forțele pentru a reuși.

Pentru a ajunge aici metodele clasice nu funcționează! Cele mai multe întâlniri dintre reprezentanți ai instituțiilor de stat și publice și cei ai firmelor private au scopul de a face o ‘tranzacție’. Se prezintă pretenții și se fac concesii, dar fiecare rămâne pe ‘malul’ său!

Spre deosebire de acestea, întâlnirile ‘Punți de Încredere’ au scopul de a crea ‘relații’ între cele două zone ale aceluiași întreg – comunitatea.

A construi ‘punți’ înseamnă a te uita spre celălalt mal, a-i înțelege pe oamenii de acolo, a înțelege întregul și a construi – centimetru cu centimetru, cărămidă cu cărămidă – o bază pentru relație, având încredere că și ceilalți fac la fel!

Beneficiari

Organizăm întâlniri, la nivel de oraș și municipiu, pe o temă percepută ca fiind importantă pentru comunitate și pentru fiecare dintre părți.

Fiecare își prezintă rolul său în comunitate referitor la tema în discuție și îi ascultă cu interes pe ceilalți pentru a înțelege unde se află. Nimeni nu pretinde ceva de la celălalt, ci încearcă să găsească idei cu care poate construi puntea dinspre partea sa!

Discuția este moderată de un membru al echipei de proiect, cu un comportament neutru și care nu sugerează și nu forțează soluții; stăruie asupra descoperirii, de către fiecare dintre participanți, a modului în care pot pune cărămizi pentru construirea unei relații de încredere și a soluției potrivite.

Fiecare reușită va face să fie mai ușoară abordarea unei alte teme și așa, pas cu pas, comunitatea va fi mai puternică și va încuraja contribuția creativă a membrilor săi la bunăstarea generală.

Rezultate

Alte proiecte

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter