Romanian Business Leaders Summit (RBLS) evenimentul de redefinire a leadership-ului romanesc

Intre 2 si 3 februarie 2012, la Bucuresti, Fundatia Romanian Business Leaders (FRBL) va reuni antreprenori si manageri din toate domeniile si industriile, in primul Summit al mediului de afaceri romanesc. La eveniment sunt asteptati oameni cu putere de decizie, cu viziune si cu dorinta de a se implica in conturarea unui altfel de viitor pentru Romania.
In acest proiect, pornit din interiorul comunitatii de business, participantii vor avea oportunitatea sa contribuie cu propriile idei la un plan de actiune pentru un mediu de business performant, bazat pe integritate si increderea in Romania.
Summitul va avea un numar maxim de 200 de participanti, limita impusa de nevoia de a crea timp si spatiu pentru ca fiecare dintre ei sa fie implicat direct in sesiunile de lucru ale evenimentului.
Summitul este organizat de antreprenori si manageri romani reuniti sub egida Fundatiei Romanian Business Leaders, infiintata in iulie 2011. Fundatia are patru membri fondatori si sase membri in consiliului director: Ioana Filipescu, Anca Harasim, Mihaela Perianu, Andreea Rosca, Sorin Axinte, Lucian Butnaru, Catalin Dima, Dragos Dinu, Mihai Marcu, Dan Pascariu.
Evenimentul va avea loc anual si este un proiect non-profit. Scopul principal al Summit-ului este revigorarea leadership-ului antreprenorial romanesc, element esential pentru un viitor regandit in termeni de performanta, la nivelul intregii societati.
Pentru indeplinirea scopului, Fundatia si-a propus o reconstructie bazata pe integritate a relatiei mediului de afaceri cu mediul politic. Fundatia va include in gandirea Summitului orice alte organizatii sau lideri ai societatii civile care pot aduce valoare proiectului si sunt motivati de acelasi tip de viziune: nu trebuie sa asteptam de nicaieri “salvarea”; ea este in noi. Fundatia a implicat deja in proiect si va continua sa implice romani aflati in pozitii de competenta si viziune oriunde in lume.
Sesiunile plenare ale Summit-ului vor avea ca subiect principal cele mai recente evolutii la nivel global si regional si consecintele lor concrete pentru economia si societatea romaneasca.
Sesiunile de lucru vor avea ca subiecte teme grupate pe urmatorii trei „piloni“: competitivitate, economie antreprenoriala, transfer de putere dinspre sistem catre individ.
Participarea la Summit se va face pe baza unei taxe de 500 de euro, suma astfel stransa urmand sa acopere o parte din costurile organizarii.