IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

VREAU SA FIU ANTREPRENOR Sibiu – „Ca sa fii un bun antreprenor, trebuie sa ai rabdare”


VREAU SA FIU ANTREPRENOR Sibiu – „Ca sa fii un bun antreprenor, trebuie sa ai rabdare”

Peste 100 de liceeni din Sibiu au discutat pe 3 aprilie, la Biblioteca Judeteana „Astra”, cu patru antreprenori si lideri din business despre ce inseamna sa fii antreprenor, la prima conferinta “Vreau sa fiu antreprenor” din 2014.

Octavian Badescu (Lokko), Ciprian Hanea (Kromberg & Schubert Romania ME), Lucian Todea (Soft2) si Alexandru Calinoiu (Omnipaste) au vorbit despre experientele si provocarile cu care s-au confruntat in cariera de antreprenori sau intraprenori si au raspuns la intrebarile liceenilor. 

Principalele mesaje ale vorbitorilor:

 „Sa iti stabilesti cat mai devreme obiectivele si sa iti faci un plan cum ajungi la ele. Cei care isi stabilesc obiective realizeaza mai mult decat cei care nu isi pun obiective. Un proces introspectiv te ajuta sa intelegi ce e important pentru tine” – este sfatul lui Octavian Badescu catre liceenii din Sibiu.

 „Nu este nicio rusine sa ai o activitate sau sa inchizi o activitate. Este in regula sa ai esec, intr-un cadru etic.” – Ciprian Hanea

 „Caracteristici importante ale antreprenorilor sunt si pasiunea si rabdarea. Daca va urmati pasiunea sigur o sa aveti bani. In plus, o sa fiti si fericiti. Ca sa fii un bun antreprenor trebuie sa ai rabdare. Nu luati meditatii la lucrurile la care nu sunteti buni. Luati meditatii la ce sunteti buni.” – este indemnul lui Alexandru Calinoiu

Evenimentul de la Sibiu a marcat deschiderea primei intalniri intre liderii de business si liceeni in cadrul seriei de conferinte “Vreau sa fiu antreprenor”, care vor avea loc in 2014, in principalele orase din Romania – un proiect non-profit prin care Fundatia Romanian Business Leaders isi propune sa puna in contact antreprenorii de azi cu cei de maine.

In 2014, conferintele „Vreau sa fiu antreprenor” continua in alte 20 de orase:Alba Iulia (10 aprilie), Targu-Mures (24 aprilie), Cluj (30 aprilie), Baia Mare (15 mai), Satu Mare (22 mai), Oradea (29 mai), Arad (5 iunie), Timisoara (12 iunie), Bucuresti (25 septembrie), Pitesti (2 octombrie), Ramnicu-Valcea (9 octombrie), Craiova (16 octombrie), Buzau (23 octombrie), Constanta (30 octombrie), Tulcea (6 noiembrie), Braila (13 noiembrie), Galati (20 noiembrie), Focsani (27 noiembrie), Bacau (4 decembrie) si Iasi (11 decembrie).

Proiectul “Vreau sa fiu antreprenor” a debutat in 2013 cu 12 conferinte desfasurate in toata tara.

In 2013, aproape 2500 de liceeni romani din clasele aXa si aXIa au discutat cu antreprenorii si executivii din comunitatea Romanian Business Leaders despre ce presupune concret viata de antreprenor ca alternativa de cariera si dezvoltare personala.

Programul “Vreau sa fiu antreprenor” este realizat de Fundatia Romanian Business Leaders cu sprijinul partenerilor: Bookland, Ernst & Young, Eurolines, Asociatia Euro<26, EDUCATIVA, Junior Achievement România, Fundatia LEADERS si Scoala de Valori. Partenerul media national al proiectului este Kiss FM.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter