Poză de profil pentru Sorin Axinte

Sorin Axinte

Membru din: 01 March 2011

 • Calitatea în comunitate: membru fondator
 • Compania: GLUE; Hyperpragma
 • Funcția: Managing Partner
 • Industrie: Comunicare; Robotică
 • Expertiza: marketing, branding, comunicare; educație antreprenorială; startup-uri
 • Oraș: București
 • Despre implicarea in Romanian Business Leaders

  Am avut norocul să devin unul din cei patru fondatori RBL, dupa o propunere venită în toamna 2010 de la Mihai Marcu și Andreea Roșca, alăturându-ni-se și Lucian Butnaru. În martie 2011 i-am dat un nume "poveștii". În aprilie aveam deja un consiliu director, dar care a pus serios mâna la treabă 🙂 În februarie 2012 am făcut primul summit, apoi ne-am trezit cu o comunitate adevarată. De aia spun că am avut noroc.

 • Implicat in proiecte:

 • Biografie

  Sorin Axinte (Axu) este fondator GLUE (strategie și creatie pentru campanii de comunicare) și Hyperpragma (robotică / mecatronică). După studii de jurnalism la începutul anilor ‘90, Axu a adunat 27 de ani de experiența în mass-media, marketing & branding, din care 10 ani in companii (printre care ProTV și fostul Grup Cațavencu). Începând din 1998, a făcut parte din 7 firme (ca fondator si/sau acționar). În 2008 devine partener la GLUE, fiind implicat în proiecte de strategie de brand și comunicare în Europa, Africa și Asia de Sud-Est.

  Sorin este cofondator a două organizații non-profit - RBL și Risers Net (o comunitate de profesionisti cu experiență care vor sa devină fondatori de startup).

  La baza începerii Hyperpragma se află interesul pentru mecanisme căpătat în șopronul cu unelte al unuia dintre bunici. S-au adăugat tone de SF-uri citite / văzute, șurubăreala la mașini vechi și un startup de hardware / energie regenerabilă - eșuat. Acum, Hyperpragma are un proiect în curs de brevetare internațională și altul în pregătire.

 • GLUE; Hyperpragma

  GLUE - facem comunicare cu "lipici", care ține la un loc și întărește business-uri și orice fel de proiecte. Strategie, creație, project management, implementare. Oferim și consultanță de tip "second opinion" pe planuri de marketing, proiecte de branding și alte idei cu miză mare.

  HYPERPRAGMA - cercetăm și dezvoltăm soluții hardware + sofware (mecatronică / robotică). Suntem în curs de brevetare a unei soluții de robotică modulară auto-structurantă (detalii pe hyperpragma.com).
  În limba greacă, "pragma" înseamnă "obiect". Noi ne propunem să facem "hiperobiecte" cu funcționalități complet noi și aplicații la scară globală.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter