Poză de profil pentru Dragos Petrescu

Dragos Petrescu

Membru din: 05 February 2016

 • Calitatea în comunitate: membru board
 • Compania: City Grill Restaurants
 • Funcția: President
 • Industrie: Horeca
 • Expertiza: Restaurants; Food & Beverage; Hospitality
 • Despre implicarea in Romanian Business Leaders

  RBL este o organizație respectată în societatea de business din România prin valorile pe care le promovează. Mă implic pentru că pune accentul pe capitalul românesc, iar eu, la nivel personal, cred în antreprenoriatul românesc și doresc să contribui prin experiența mea la consolidarea educației acestuia. Mă implic pentru că vreau să îi sprijin tinerii, studenții și elevii să prindă curaj să devină antreprenori.

 • Biografie

  Dragoș Petrescu este self-made antreprenor în domeniul ospitalității. A fondat lanțul de restaurante City Grill-City Café, Buongiorno și Hanul Berarilor (branduri proprii) și operează Caru’ cu Bere, Pescăruș și Hanul lui Manuc (branduri istorice). A co-fondat lanțul de restaurante La Mama (exit în 2004).

  Astăzi, lanțul de restaurante cuprinde 17 unități în care activează 1.350 de angajați. În 2016, cifra de afaceri a grupului a depășit 30 milioane euro, fiind al treilea grup la nivel național, în funcție de cifra de afaceri, după McDonald’s și KFC, Pizza Hut.

  Dragoș crede în 6 valori simple pe care le-a aliniat echipei sale: Etică impecabilă, Muncă susținută, Educație permanentă, Loialitate în echipă, Respect în orice interacțiune personală și Încredere-atitudine pozitivă.
  A intrat în industria ospitalității în 1999, folosind o strategie Blue Ocean într-o piață deschisă principiului porție generoasă la preț decent.

  Fondatorul City Grill afirmă despre viață că este o succesiune de școli, unele cu profesori și amfiteatre, dar cele mai multe desprinse din realitatea de zi cu zi.

  Dragoș este astăzi președintele Young Presidents Organisation în România, președintele HORA, asociația patronală din industria restaurantelor, membru în Boardul RBL și liderul grupului de lucru pentru Antreprenoriat din cadrul Coaliției Pentru Dezvoltarea României.

  Dragoș a început pregătirea din industria ospitalității ca francizat McDonald's și are următoarea pregătire profesională: Institutul Politehnic București (1995), McDonald´s University, Oak Brook Illinois (2000), Executive MBA la ASEBUSS & Kennesaw State University în 2005 și London Business School (2016).

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter