Poză de profil pentru Lucian Butnaru

Lucian Butnaru

Membru din: 19 December 2012

 • Calitatea în comunitate: membru fondator
 • Compania: ZebraPay
 • Funcția: Chairman of the Board
 • Industrie: Comert prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet
 • Expertiza: Start-ups; Strategy; Management Consulting
 • Despre implicarea in Romanian Business Leaders

  Când am auzit prima dată de acest demers, m-am gândit la un citat atribuit lui Ford: “Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.” Cred cu tărie că fiecare participant are o poveste uimitoare de spus, o lecţie din care ai ce învăța. Summit-ul este o autostradă pe care oamenii deosebiți vor întâlni oameni deosebiți, unde obiectivele comune devin canale de comunicare și unde schimbarea și inovația prind viață. E un demers care are amprenta fiecărui participant la a crea un mediu de afaceri mai bun.

 • Implicat in proiecte:

 • Biografie

  Lucian a fondat compania de dezvoltare de software Akela Informatique, în mai 1998, când era în primul an la Universitatea Politehnica din București. Afacerea a crescut rapid și a atins în anul 2000 o cifră de afaceri de un milion de dolari, cu peste 70 de ingineri angajați. Datorită viziunii puternice a lui Lucian și a execuției ei foarte bune, Akela a continuat să se extindă ca dezvoltator premium de software. În 2005, a vândut tot pachetul de acțiuni către TechTeam Global (NASDAQ: TEAM), o companie americană medie de servicii IT, și a continuat să conducă, timp de 6 ani, compania, în calitate de director general, prin propria companie de consultanță, până când TechTeam Akela a depășit 1.000 de angajați.
  Lucian este cofondatorul și președintele ZebraPay, companie specializată în procesarea de plăți electronice instant, prin unități self-service. Tehnologia dezvoltată de companie permite plăți către mai mulți vânzători pe orice tip de dispozitiv self-service și este instalată deja în peste 2.500 de locuri în Europa centrală și de est, devenind cea mai bună soluție de software din categoria sa. Serviciile existente includ: reîncărcare top-up, plata facturilor la utilități, emiterea de bilete și de asigurări pentru mașină, distribuirea de carduri cadou, vânzarea de bitcoin sau alte valute, bilete pentru loterie și multe altele. Modalitățile de plată sunt multiple: cash, card, NFC, portofel mobil (M-PESA, SEQR), bitcoin.
  Pe lângă ZebraPay, Lucian este implicat și în alte afaceri, mai ales în tehnologie, în calitate de membru în consiliile de conducere sau administrare a mai multor companii. Momentan, este directorul general al Cegeka România, care angajează peste 400 de ingineri în București.
  Lucian este un membru activ si coordonator regional al Young Presidents Organization (YPO) și cofondator al Fundației Romanian Business Leaders (RBL). Pasionat să învețe, a absolvit un program executiv la London Business School și continuă să urmeze programe executive la Universitățile Harvard și Stanford.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter