IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

De 1 iunie am adus copiii mai aproape de natură la Sărbătoarea Mieilor din Vultureni I RBL Cluj


De 1 iunie am adus copiii mai aproape de natură la Sărbătoarea Mieilor din Vultureni I RBL Cluj

Evenimentul dedicat copiilor din Comuna Vultureni, Sărbătoarea Mieilor, aflat la prima ediție, a fost declarat un succes, întrecând orice așteptări. Ne bucurăm că am reușit să fim gazde la peste 2000 de oameni și să reconectăm noile generații cu natura și cu viața de la țară.

Buna dispoziție și râsetele de copii fericiți au dat tonul primei ediții a Sărbătorii Mieilor. De Ziua Copilului s-a simțit asta încă de dimineață în Comuna Vultureni. Cu vitejie și poftă de distracție, familiile au înfruntat norii nehotărâți și au început să sosească încă de la primele ore ale zilei la gazda evenimentului, Colina Nouă.

Toți cei prezenți au reușit în ciuda vremii nesigure să se bucure de natură și de viața la țară cu sprijinul Asociației La Vultureni, Romanian Business Leaders și cel mai important, sentimentul autentic oferit de localnicii comunei Vultureni.

Cei mai entuziasmați au fost, desigur, copiii, în jurul cărora a fost creat acest eveniment. De la alergat pe baloți, piscina cu noroi, ateliere de ceramică si pictură, alee senzorială, twister, plimbări cu căruța, concurs de sărit cu sacul, întâlnirea cu animalele aduse de localnicii din Vultureni, au fost doar o parte din experiențele copiilor.

Activitățile au fost diverse, pentru toate gusturile și vârstele. Producătorii locali ne-au delectat cu gulaș de oaie și vita, ceaune cu sarmale, brânzeturi proaspete, iahnie de fasole, silvoiță, gemuri și miere, toate făcute cu drag de sătenii din Vultureni.

Prin acest eveniment am vrut să trezim spiritul antreprenorial al țăranului român, atât de dornic să ofere produse de calitate și experiențe unice oaspeților săi. Sperăm că prin această inițiativă am reușim împreună cu Romanian Business Leaders să creăm o punte de legătură între viața agitată de la oraș cu liniștea și pacea vieții de la țară prin acest spațiu comun al inițiativelor antreprenoriale.

Evenimentul a fost organizat de Asociația La Vultureni, care își propune să creeze oportunități prin care comunitatea rurală să își pună în valoare produsele artizanale și culinare într-un context antreprenorial, ce poate să aducă un plus de valoare atât comunității, cât și vizitatorilor. Proiectul a fost creat cu sprijinul Romanian Business Leaders, prin inițiativa „Antreprenorești – Adoptă un sat”, care urmărește să producă rezultate concrete și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de cunoștințe specifice despre antreprenoriat, programe de mentorat pentru antreprenori și specialiștii din administrația locală, și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică.

Ca parte a aceleiași inițiative vă așteptăm în toamna anului acesta la Festivalul Silvoiței, care încă de la prima ediție a confirmat atât capacitatea antreprenorială a locuitorilor din zonele rurale, cât și apetitul orășenilor pentru a-și redescoperi conexiunea cu natura și a trăi o zi cu adevărat altfel, departe de zgomotul și haosul urban.

 

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter