IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Insights a fost premiat de Uniunea Internațională în domeniul Telecomunicațiilor, agenția Națiunilor Unite specializată pe informații și telecomunicații


Insights a fost premiat de Uniunea Internațională în domeniul Telecomunicațiilor, agenția Națiunilor Unite specializată pe informații și telecomunicații

După interacțiunea cu peste 30.000 de tineri din România în rândul cărora am promovat gândirea și acțiunea antreprenorială am realizat că țara noastră are un potențial foarte mare prin prisma tinerilor creativi și antreprenoriali pe care îi avem răspândiți prin țară. Insights și VSFA îi aduce împreună pe acești tineri cu scopul de a sprijini să se dezvolte și totodată să contribuie la dezvoltarea companiilor venind cu idei și soluții la provocări reale.

Insights este un concept dezvoltat sub umbrela programului Vreau să fiu Antreprenor.

Într-un raport anual publicat în iunie 2019 de către Uniunea Europeană România continuă să rămână pe ultimul loc în UE la performanța în inovare. Într-un context în care societatea și business-ul se dezvoltă accelerat datorită ideilor noi, tehnologiei și potențialului pe care unele țări au învățat să-l deblocheze. Cele mai recente date publicate de INS cu privire la inovația în mediul de afaceri din România arată că aproximativ 10% din companii desfășoara activiăți de inovare iar cel mai mare impediment este legat de costuri.

Este o nevoie clară în România într-un context global care cere asta și pe un domeniu cu o mare valoare adăugată. Pe acest fundament s-a născut și Insights și începând din 2018 am lucrat cu diferite companii pe care le-am sprijinit să vină cu soluții la provocări importante din business.

Insigts a fost premiat în septembrie 2019 de către Uniunea Internațională în domeniul Telecomunicațiilor, agenția Națiunilor Unite specializată pe informații și telecomunicații,  ca fiind una din cele mai bune 10 programe globale pe dezvoltarea ecosistemului de inovație.

Acest premiu a fost acordat la Budapesta cu ocazia Forumului Global în domeniul telecom, împărțind scena cu alte inițiative globale de succes precum Startup Chile  din Chile, SmartXchange din Africa de Sud sau Centrul pentru inovație digitală al Telenor din Pakistan.

Astfel, deși la nivel național de țară România nu excelează, avem inițiative pentru dezvoltarea ecosistemului și care plasează România pe harta inovației globale.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter