IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Lansare “Antrenament pentru Viitor”, cel mai nou proiect RBL


Lansare “Antrenament pentru Viitor”, cel mai nou proiect RBL

Tinerii români se întreabă cum va arăta viitorul sau spre ce profesie ar putea să se îndrepte. Unii aleg să plece din țară, alții nici nu se angajează, dar nici nu își continuă studiile, iar mulți angajatori descoperă că nu au pe cine să cheme la interviuri.

Din aceasta nevoie de îndrumare a tinerilor a apărut în cadrul Summitului RBL din martie 2018, Antrenament pentru Viitor, programul de orientare în carieră care pune în contact elevii cu interesele lor profesionale și cu joburile și organizațiile prezente pe piață.

Lansarea proiectului a avut loc în 12 noiembrie în Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, unul dintre cele 3 licee-pilot alese pentru anul școlar 2018/ 2019.

Au participat peste 100 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, alături de echipa de proiect și invitați, și peste 130 de elevi s-au înscris în program. Cei selectați vor începe programul începând cu luna decembrie. Antrenament pentru Viitor va fi prezent în perioada următoare și în alte două licee, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” și Colegiul de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei”.

Proiectul are mai multe etape pe durata mai multor luni, finalul fiind propriul PLAN DE VIITOR

Fiecare elev va descoperi ce îl motivează și ce îi place să facă prin workshopuri, teste și sesiuni individuale de orientare în carieră și prin vizitele ON THE JOB în organizații, unde vor intra în contact direct cu profesii și joburi actuale. Cei 300 de elevi care vor intra in anul școlar 2018/ 2019 în program vor fi ghidați pe tot parcursul programului de consilieri vocaționali specializați, care vor lucra impreuna cu consilierul școlar din fiecare liceu.

Cu obiectivul final al unui viitor în care toți elevii din România vor avea parte de orientare în carieră, echipa de proiect creează deja experiențe unice pentru elevi.

Dacă vrei să susții sau să te alături inițiativei și elevilor din proiect, scrie-ne la sebastian.hubati@rbls.ro.

 

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter