IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

LSRS și RePatriot-RBL au dat mâna prin semnarea unui protocol în vederea cooperării pe proiecte de interes comun


LSRS și RePatriot-RBL au dat mâna prin semnarea unui protocol în vederea cooperării pe proiecte de interes comun

Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS și Romanian Business Leaders – RBL, prin RePatriot au dat mâna prin semnarea unui protocol în vederea cooperării pe proiecte de interes comun, pentru conectarea mai bună a românilor de pretutindeni cu țara.

Robert Stredie, Președinte al LSRS: “Ne dorim să lansăm un larg program de internship-uri în companii românești pentru 2020 care să ajute studenții români să-și dezvolte aptitudinile și să ofere posibilitatea (re)conectării cu țara. Vom invita și colegii noștri străini să vină la noi pentru că avem și aici companii în care se poate învăța.”

RePatriot și LSRS vor promova bunele practici antreprenoriale și vor prezenta oportunitățile de afaceri din țară pentru a atrage românii cu inițiativă de peste hotare mai aproape de România. De asemenea, această colaborare are ca scop întărirea mișcării pentru întoarcerea în România a românilor din străinătate prin oferirea oportunităților de carieră care fructifica experiență internațională a acestora, foarte necesară în România.

Marius Bostan, Lider și Inițiator RePatriot: “Studenții români plecați în străinătate să învețe, fac performanță oriunde ajung. Ei fac cinste României, dovedind încă odată moștenirea valoroasă transmisă de înaintașii noștri. Ne dorim ca românii plecați să nu uite că aici s-au născut, au trăit, s-au rugat, au luptat și au fost îngropați strămoșii noștri și că aici trăiesc acum rudele lor apropiate. Vom lucra împreună cu studenții pentru un viitor mai bun, prin acțiuni concrete care să ofere motivația conectării cât mai puternice cu țara a românilor plecați.”

Ambele organizații își doresc o Românie mai bună din care românii să nu mai fie nevoiți să plece din motive economice sau politice și în care românii să revină cu drag, o patrie care să permită punerea în valoare a potențialului extraordinar al tuturor cetățenilor săi. Acțiunile vor fi bazate pe principiile și valorile comune ambelor organizații care pornesc de la adevăr și libertate afirmate curajos, pentru a fi creat un cadru favorabil performanței și dezvoltării economice a țării.

Moștenirea românească pe care se construiește este puternică și nu-și vor uita patria mamă!

Despre LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis pentru dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter