IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

RePatriot revine din Israel cu oportunități de business


RePatriot revine din Israel cu oportunități de business

În urmă cu 3 ani, la initierea RePatriot, Dragoș Roșca dădea exemplul Israelului, ca element de inspirație în ceea ce privește legătura cu Diaspora.  În acest an RePatriot și-a propus să întărească legăturile în Israel și deja au făcut primii pași.

La finalul lunii aprilie, 11 membri din echipa RePatriot au avut astfel o vizită de 3 zile în Ierusalim și Tel Aviv, având în acest caz, o abordare diferită de cea din celelalte țări unde acționează. Și asta pentru că vorbim nu despre o repatriere efectivă ci de una afectivă, iar toți cei care au rădăcini sau legături în România pot contribui la acest lucru.

Vizita RePatriot în Israel – premise pentru parteneriate de succes

Vizita efectuată imediat după Ziua Independenței a avut  rol de apropiere de comunitatea evreiască de origine română și a permis explorarea unor oportunități de afaceri pe filonul misiunii asumate de RePatriot.

În Tel Aviv și Ierusalim, RePatriot – RBL a deschis relații cu Industries Association, Manufacturers’ Association of Israel, Shay Zingher, CEO și Assaf Vigdor, manager la NGSoft și cu Zvi Marom (fondator BATM Advanced Communications Ltd.). Au stabilit împreună un cadru de lucru și vom organiza la București un prim schimb de experiență lărgit. Ariile principale de interes pentru ambele părți în care vom iniția cooperări sunt: dezvoltarea ecosistemului de startup-uri, internaționalizare, investiții, proiecte strategice, IoT și smart cities. Partenerii israelieni sunt interesați să investească și să coopereze mai ales în domeniul IT&C și al tehnologiei, în general.

Legăturile și ascendența românească, tradiția comună și preocuparea pentru principiile civilizației comune au creat deja un cadru de interacțiune bazat pe încredere și deschidere

În cele 3 zile în Israel, echipa a mai interacționat și împărtășit idei cu mai multe persoane cu origini românești: Tvica Herman Berkovits (medicul personal al Premierului Israelului, care ne-a sfătuit în organizare și ne-a oferit contacte), Doina Meiseles (redactor-șef al ziarului „Jurnalul Săptămânii” și vicepreședinte al Asociației Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limbă Română), Colette Avital (diplomat și politician israelian originar din România, a îndeplinit funcția de deputat în Knesset-ul statului Israel), Martin Ladislau Salomon (consul general la Consulatul General al României la Salonic, Grecia), Marian Cohen (președinte al Uniunii Camerelor de Comerț din Israel, CEO Mer) și Armand Shor (director al Camerei de Comerț Israelo-Române).

La Institutul Cultural Român, din Tel Aviv, RePatriot a organizat o conferință în care s-a discutat despre cum întărim cooperarea economică și culturală cu Israelul, despre oportunități de afaceri din România ce ar putea fi fructificate de comunitatea cu origini românești, despre cum putem face afaceri împreună, cum pot fi valorificate punctele tari și evitate riscurile și despre importanța legăturii Israelului cu România. 

În continuare, au vizitat Așezământul Românesc din Ierusalim și au participat la creștinarea unui basarabean, asistând la rugăciunile de lepădare. Au vizitat Mormântul Sfânt și Zidul Plângerii ghidați de un evreu de origine română plecat de peste 40 de ani din țară și al cărui fiu a revenit în România și a devenit antreprenor în domeniul medical.      

Vizita a fost un bun prilej de a prezenta activitatea Romanian Business Leaders – RePatriot, iar feedbackul primit ne încurajează să continuăm acest dialog comun.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter