IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Români de succes din Diaspora premiați de RePatriot în anul Centenar


Români de succes din Diaspora premiați de RePatriot în anul Centenar

Repatriot caută și premiază românii de succes de pretutindeni, care s-au remarcat peste hotare, prin noul proiect  „Top 100 Români de Pretutindeni”

Într-o perioadă în care Diaspora este blamată, toți românii sunt rugați să se implice în promovarea decentă a persoanelor de succes de pretutindeni, care merită să fie aplaudate, în cadrul unei gale de premiere, ce va avea loc pe 5 Octombrie 2018 la Alba Iulia, la Summitul RePatriot. Inițiativa RePatriot a Romanian Business Leaders are ca scop conectarea cât mai bună a românilor plecați cu Țara și inspirarea și atragerea celor cu spirit antreprenorial să facă afaceri Acasă.

Ideea „Top 100 Români de Pretutindeni” s-a născut la Summitul Repatriot din octombrie 2017 și își propune să-i sărbătorească pe românii exemplari, inspiraționali și de succes din comunitățile de peste hotare. Proiectul identifică și celebrează 100 de români de pretutindeni care au excelat în 10 domenii cheie, care își doresc să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României.

Toți românii din țară și de peste hotare au posibilitatea să nominalizeze online candidați pentru a fi incluși în Topul 100 Români de Pretutindeni, pe repatriot.ro/summit-2018/top-100.

La cea de-a treia ediție a Summitului RePatriot, din 4-7 octombrie 2018, de la Alba Iulia, organizat în Anul Centenar, vor fi premiate următoarele categorii de români remarcabili: Profesioniști și lucrători foarte buni (“meseriașii României”) în domenii tehnice, vitale pentru economie: construcții, agricultură, transporturi etc, Manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, Educatori și profesori care își aduc contribuția în grădinițe, școli și universități, Medici  care profesează și se implică în spitalele de peste hotare, Oameni de știință inovatori care au rezultate în domenii cheie ale viitorului, Artiști de succes care inspiră alți români de peste hotare, Avocați, Funcționari și specialiști în administrație, Sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează, Lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă și Antreprenori de succes care au dezvoltat afaceri peste hotare.

“În aceste vremuri când o parte din conducători disprețuiesc Diaspora, când jandarmii sunt instigați să bată românii care cer dreptate, când gazele sunt aruncate în fața oamenilor pașnici, noi dorim să sărutăm obrazul celor care fac cinste României, oriunde s-ar afla în lume, să le arătăm că-i apreciem și îi stimăm, că-i dorim mai aproape de Acasă. Românii de pretutindeni sunt cea mai mare bogăție a României!”, a declarat Marius Bostan, inițiatorul RePatriot.

Lista finală a candidaților este deschisă până pe 8 Septembrie 2018 și va fi creată de toți românii, indiferent de locul în care trăiesc, astfel încât fiecare este invitat să propună nominalizările sale pentru proiectul “Top 100 Români de pretutindeni” pe repatriot.ro/summit-2018/top-100.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter