IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Scalăm MERITO la nivel naţional – primele comunităţi regionale MERITO


Scalăm MERITO la nivel naţional – primele comunităţi regionale MERITO

Credem în profesorii pasionaţi şi dăruiţi meseriei lor pentru ca ei să îmbunătăţească Educaţia noilor generaţii şi societatea românească. Prin intervenţiile noastre, urmărim ca rezultatele profesorilor să contribuie la a duce România în Top 10 sisteme de Educaţie din Europa, până în 2035. Construim comunităţi profesionale de profesori care colaborează pentru a asigura învăţare relevantă pentru fiecare copil, din clasele lor.

În noiembrie am lansat primele comunităţi regionale MERITO

La Conferinţa RBL Cluj, la un an de la lansarea filialei RBL în Transilvania, am făcut primii paşi ai comunităţii MERITO în regiune. Profesorii MERITO, lideri de business, părinţi şi experţi implicaţi în Educaţie, din regiune, vor iniţia activităţi ale comunităţii pentru cadrele didactice zonă. Simona Baciu (Transylvania College), membru RBL şi liderul local al comunităţii, coagulează membrii pentru a derula ateliere de training, întâlniri de schimb de bune-practici, procese de coaching, mentorat şi tutorat cu şi pentru profesori şi urmăresc creşterea calităţii Educaţiei la clasă.

La Conferinţa RBL Iaşi, de lansare a filialiei RBL Moldova, am pus bazele comunităţii MERITO Moldova, împreună cu oamenii de afaceri participanţi. Alexandru Holicov (Adservio), membru RBL şi liderul local al comunităţii, strânge laolaltă actorii implicaţi în Educaţie, de pe plan local şi din regiunea Moldovei, pentru a creşte numărul profesorilor performanţi la clasă.

Dezvoltăm aceste comunităţi regionale şi acţionăm pe plan local, la “firul ierbii”, unde sunt nevoile profesorilor, alături de colegii de la SuperTeach.

Alătură-te comunităţii MERITO din regiunea ta sau sprijină scalarea proiectului şi contactează-ne la cosmin.chirita@rbls.ro.

Parte din demersul de scalare naţională a proiectului, profesorii laureaţi MERITO au pornit primele ateliere pilot, cu obiective de învăţare şi transformare pentru cadrele didactice din zonele lor.

După atelierele de la Brad din septembrie şi octombrie, Daniela Ceredeev a derulat primele ateliere pentru profesori din jud. Suceava, prin parteneriatul cu Casa Corpului Didactic “George Tofan”. Conţinutul primului modul a cuprins: misiunea, viziunea, valorile, dezideratul şi expectanţele profesorului, în concordanţă cu “spiritul MERITO”. Atelierul a fost primit extraordinar de către profesorii participanţi – documentarea video şi recenziile aici.

Continuăm scalarea proiectului, cu activităţi în regiunile în care suntem prezenţi prin profesorii şi prietenii MERITO, iar în decembrie, ajungem în etapa finală de selecţie a generaţiei a patra MERITO.

Pe scena Galei MERITO, de pe 13 martie 2019, vor urca 12 cadre didactice: 10 profesori, 1 educator şi un director, din învăţământul preuniversitar public.

Susţine Excelenţa în Educaţie şi premiul unui profesor MERITO aici.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter