IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

RePatriot a început selecția pentru Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2019


RePatriot a început selecția pentru Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2019

Aflată la a doua ediție,  inițiativa RePatriot urmărește promovarea românilor cu rezultate profesionale remarcabile care îi pot inspira pe alți români de acasă sau pe cei care trăiesc peste hotare

De peste 100 de ani vedem cum românii migrează în toate colțurile lumii, căutând să-și împlinească destinul și să-și pună în valoare puterea de muncă și de inovație. „Top 100 Români de Pretutindeni” își propune să identifice și să premieze la Gala din cadrul Repatriot Summit – Bucovina 2019, din 3-6 octombrie, 100 de români care au excelat cu adevărat în 10 domenii cheie, precum și persoane din Diaspora care își doresc să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României.

Prima ediție fost lansată în 2018 la Summitul Repatriot de la Alba Iulia, împreună cu suplimentul Newsweek și a fost dorința noastră de a arăta că îi stimăm pe cei care fac cinste României oriunde s-ar afla. Prima ediție o putetți vedea aici. Am căutat să nominalizăm persoane care au reușit să se afirme prin rezultate, proiecte și acțiuni remarcabile, care locuiesc și profesează în afara țării de cel puțin trei ani. Persoane care cred în viitorul României, în ideea de încurajare a românilor din străinătate să mențină legătura cu țara și să se implice în dezvoltarea ei.

Suntem conștienți că mai sunt zeci de mii de români care ar merita să fie în această listă și de aceea continuăm demersul nostru pentru ca în fiecare an să adăugăm oameni care merită să fie cunoscuți și apreciați.

Categorii Top 100 Romani de Pretutindeni

Ediția a doua continuă sa premieze următoarele categorii de români remarcabili: Profesioniști și lucrători foarte buni (“meseriașii României”) în domenii tehnice, vitale pentru economie: construcții, agricultură, transporturi etc, Manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, Educatori și profesori care își aduc contribuția în grădinițe, școli și universități, Medici  care profesează și se implică în spitalele de peste hotare, Oameni de știință inovatori care au rezultate în domenii cheie ale viitorului, Artiști de succes care inspiră alți români de peste hotare, Avocați, Funcționari și specialiști în administrație, Sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează, Lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă și Antreprenori de succes care au dezvoltat afaceri peste hotare.

Lista finală a candidaților este deschisă și va fi creată de toți românii, indiferent de locul în care trăiesc, astfel încât fiecare cetățean este invitat să propună nominalizările sale pentru  “Top 100 Români de Pretutindeni”- Ediția II, până la 1 iulie 2019, completând formularul de aici – repatriot.ro/top100-romani-de-pretutindeni.

Românii de pretutindeni, prin talentul, îndemânarea și inteligența lor, au câștigat respectul lumii în țările de adopție în care profesează și au obținut succese remarcabile în multe domenii, iar noi îi dorim cât mai aproape de România! România are multe oportunități de afaceri care își așteaptă investitorii. Noi știm că sunt probleme, dar avem credința că le putem depăși și chiar putem arde niște etape cu ajutorul românilor de  pretutindeni.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter