IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Actualizare urgentă a ROI sau cum să construiești un avion în timp ce zbori cu viteză!


Actualizare urgentă a ROI sau cum să construiești un avion în timp ce zbori cu viteză!

Agenda priorităților în business, este foarte încărcată în această perioadă. Toate sunt importante și urgente! Ne uităm la cifrele din vânzări, la cheltuieli, la măsurile luate și impactul lor în companie. Am concediat și ne-am readaptat întreaga organizației la o nouă realitate. Începem să angajăm, pivotăm noi linii de business, pentru că această pandemie ne-a făcut să luam decizii rapide.  Ne asumăm riscuri,  intrăm cu capul  înainte, acolo unde anul trecut, ne permiteam să stăm să analizăm. Azi, suntem pe fast-forward.

Dar am mai învățat un lucru. Să ne susținem, noi, mediul de business. Antreprenori, manageri din companii naționale sau multinaționale, toți ne lovim de aceleași dificultăți. Ne sunăm între noi, ne oferim ajutorul, suntem atenți să ne plătim facturile, pentru că știm cât de mare este valoarea creditului comercial și nu vrem să devenim un domino … în cădere.

Până acum ne-a reușit! Suntem activi, atenți la sănătatea angajaților noștri, cu toate măsurile care se impun. Și nu le luăm pentru că vine cineva să verifice. Le luăm pentru că vrem să rămânem sănătoși și activi. Să fim funcționali, să lucrăm mai departe. De fapt, aceasta e întrebarea pe care ne-o adresăm din luna mai încoace. “Ai de lucru? Atunci e bine!”.

Ne dorim să ieșim din această perioadă dificilă. Suntem dispuși să lucrăm mai mult, să implementăm soluții atipice pentru industria în care activăm, să ne plătim taxele la timp. Într-o propoziție: să ne asumăm această realitate pe care o trăim!

Un partener al mediului de business trebuie să fie orice instituție publică. Cu servicii oferite cetățeanului plătitor de taxe sau companiilor plătitoare de impozite, instituțiile publice, mai mult ca oricând, trebuie să își asume un comportament de parteneriat. Ajutați-ne să ne plătim impozitele pe rezultatele obținute de companiile noastre! Asistați-ne atunci când apar reglementări noi! Nu reușim să stăm cu ochii în Monitorul Oficial, să vedem ce a mai apărut. Și, mai ales, controalele venite cu scop clar de a da amenzi, la trei-patru săptămâni de la apariția unei legi, nu ne ajută deloc! În mod normal orice lege ar trebui sa aibă o campanie de informare și un termen de implementare.

Revin la ajutorul pe care ni-l oferim reciproc. Două legi publicate în lunile iulie-august,  Legea 151/2020 și Legea nr. 167/2020 ne obligă să ne actualizăm Regulamentul de ordine interioară (ROI) cu prevederile legale cu privire la nediscriminare și la respectarea demnității umane și aplicarea principiului egalității de tratament față de toți angajații. Este necesar să ne informăm angajații că, în cadrul companiilor noastre, hărțuirea morală nu este un comportament tolerat.

Vă recomand să actualizați ROI cât de repede puteți în spiritul prevederilor din cele două legi, să informați angajații despre prevederi și să documentați informarea.

Un articol realizat de Claudia Indreica, CEO Psihoselect, membru RBL Cluj

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter