IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Antreprenorii şi executivii din RBL continuă să vadă cu un optimism foarte rezervat viitorul macroeconomic


Antreprenorii şi executivii din RBL continuă să vadă cu un optimism foarte rezervat viitorul macroeconomic

Membri Romanian Business Leaders (RBL) cu afaceri cumulate de peste 2,5 miliarde de euro şi peste 27.000 de angajaţi văd, în continuare, cu optimism foarte rezervat următoarele 12 luni, potrivit rezultatelor ediției din ianuarie 2018 a Indexului de Încredere Macroeconomică.

Comparativ cu primele rezultate (din decembrie 2017), sentimentul de încredere este într-o ușoară creștere (54,6 puncte în ianuarie 2018, față de 52,3 puncte în decembrie 2017 – unde 0 înseamnă neîncredere totală, 50 reprezintă neutralitate şi 100 înseamnă încredere totală). Antreprenorii și executivii RBL care au participat la sondaj sunt uşor mai încrezători în condiţiile curente pentru afaceri (57,5 puncte) decât în cele privind condiţiile din următoarele 12 luni (53,1 puncte).

Indexul de Încredere Macroeconomică înglobează percepţiile despre condiţiile generale pentru afaceri, despre cum este să fii angajat în România şi despre cum vor evolua veniturile şi averea personale, în următoarele 12 luni. Raportul complet al Indexului de Încredere Macroeconomică RBL din ianuarie 2018 este disponibil aici.

Respondenţii RBL continuă să fie mai optimişti (54,6 puncte) decât profesioniştii în investiţii (46 de puncte) ai CFA Society România, organizaţie care a lansat în România Indexul de Încredere Macroeconomică, în 2011. Rezultatele studiului CFA Society realizat în ianuarie 2018 arată că încrederea profesioniştilor din investiţii în condiţiile curente a scăzut de la 59 de puncte la 57,2 puncte, în timp ce încrederea în condițiile din următoarele 12 luni a crescut de la 32 de puncte la 40,4 puncte. RBL continuă să deruleze trimestrial Indexul de Încredere Macroeconomică şi va analiza şi comunica rezultatele împreună cu CFA Society România.

 

Despre Index

Indexul de Încredere Macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economie) şi este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la: condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi anticipaţiile (pe un orizont de timp de 12 luni, privind: mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal şi a averii personale la nivel de economie). Pe lângă întrebările necesare calculului indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot într-un orizont de timp de 12 luni, pentru rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.

 

Despre RBL

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și șefii de companii din mediul de business privat. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, o țară mai bună pentru români.

Antreprenorii și șefii de companii din RBL inițiază și dezvoltă, pe bază de voluntariat, proiecte finanțate exclusiv din bani privați, prin care:

  • educăm și mentorăm antreprenorii start-up și scale-up (Programul Atelierele de Antreprenoriat și platforma de mentorat Mentoria);
  • inspirăm tinerii să gândească antreprenorial (Conferințele Vreau să Fiu Antreprenor);
  • repatriem diaspora prin antreprenoriat (RePatriot);
  • revitalizăm satul românesc prin antreprenoriat (Antreprenorești – Adoptă un sat!);
  • susținem și recunoaștem profesorii cu vocație și gândire antreprenorială (Proiectul MERITO).

 

Despre CFA Society România

CFA Society România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România, deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrată de CFA Institute (SUA). Profesioniştii care sunt membri ai CFA Society România lucrează pentru instituţii de reglementare, instituţii supranaţionale, instituţii bancare, firme de asigurări, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de management al activelor, fonduri de pensii, firme de consultanţă, sectorul public, instituţii de învăţământ şi companii care activează în diverse sectoare economice.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter