IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Barometrul Bunei Guvernari: Administratie publica relativ competenta, dar ineficienta si cu rezultate dezastruoase in lupta anti-coruptie


Barometrul Bunei Guvernari: Administratie publica relativ competenta, dar ineficienta si cu rezultate dezastruoase in lupta anti-coruptie

Prima editie a Barometrului Bunei Guvernari – rezultat al proiectului Romanian Business Leaders Watchdog – dezvaluie nemultumirea puternica a liderilor din companiile romanesti cu privire la performanta, transparenta si competenta principalelor autoritati publice din Romania.

In perceptia celor 142 de lideri din business care au contribuit la Barometru, rezultatele luptei impotriva coruptiei sunt aproape nule, in aproape toate institutiile. Cel mai bun punctaj il consemneaza la acest capitol Ministerul Finantelor Publice (7% perceptie pozitiva).

Cel mai bun scor, pe ansamblu, este cel pentru competenta, fiind, de altfel, singurul criteriu unde perceptia pozitiva se situeaza la peste 50%, dar numai in doua cazuri: Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor.

Ministerul Finantelor Publice este cea mai bine cotata autoritate publica din Romania, doar in termeni de eficienta in realizarea obiectivelor fiind depasita de Ministerul Administratiei si Internelor.
La polul opus, cel mai slab rezultat il inregistreaza Ministerul Transporturilor, perceput ca fiind cel mai corupt si mai putin eficient.

Rezultatele complete ale Barometrului sunt disponibile aici. Cercetarea masoara perfomanta autoritatilor publice in perioada aprilie-iunie 2012 (trimestrul II).

Barometrul Bunei Guvernari a fost realizat in interiorul comunitatii Romanian Business Leaders, in parteneriat cu GfK Romania, in perioada 6-20 iunie 2012.

Cercetarea are o periodicitate trimestriala si urmareste tendintele de imbunatatire sau deterioare in timp a indicatorilor analizati, pentru a da masura performantei guvernantilor si pentru a reflecta modul in care au actionat asupra zonelor care necesita corectie.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter