IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Guvernul atacă principiile statului de drept în România


Guvernul atacă principiile statului de drept în România

Pentru prima dată din decembrie 1989 încoace, principiul conform căruia „nimeni nu este mai presus de lege” este încălcat public, total și fără echivoc chiar de către actualul Guvern al României. Ordonanța de urgență 13/2017 dată, la propriu, pe întuneric, în noaptea de marți, 31 ianuarie, legiferează imunitatea pentru abuzul în serviciu, inclusiv sub forma furtului din bani publici.

De asemenea, proiectul privind grațierea condamnaților și exonerarea de răspundere a inculpaților membri de partid, sub pretext umanitar, afectează grav un deceniu de luptă anti-corupție și anti-concurență neloială și legitimează reinstaurarea infamului „capitalism de cumetrie” care a ținut în loc două decenii societatea și economia românească.

Comunitatea Romanian Business Leaders, a cărei fundație a fost pusă în 2011, formată din antreprenori și executivi români care cred că fără integritate morală nu se poate construi nimic sănătos nici în societate și nici în economie, este consternată de atacul fără precedent asupra principiilor statului de drept realizat de actualul Guvern al României. Considerăm inacceptabilă fie și punerea în discuție a principiului fundamental „nimeni nu este mai presus de lege”, nemaivorbind de încălcarea flagrantă a acestuia și a normelor morale de bază – SĂ NU FURI.

Miza încălcării  acestui principiu nu este doar economică, nu este doar despre prejudicii de miliarde de euro din bani publici; nu este doar despre subfinanțarea spitalelor, școlilor și infrastructurii naționale de drumuri; este despre ce fel de țară vrem să construim. O țară în care furtul, ascuns sub denumirea benignă de abuz în serviciu, este transformat în normă chiar de către conducători sau o țară în care respectul pentru viața, munca și banii cetățenilor, pentru egalitatea în fața legii, prevalează în fața tendinței istorice a mafiei transpartinice, coagulate din 1989 încoace, de a confisca România.

Comunitatea RBL propune tuturor organizațiilor profesionale și de afaceri de bună-credință să se alăture pentru găsirea unor soluții comune, legale, de apărare a principiilor statului de drept, a unei societăți sănătoase și a pieței libere.

Despre Fundaţia Romanian Business Leaders

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat.

Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii.

Proiectele Romanian Business Leaders sunt dezvoltate de membri pe bază de voluntariat și finanțate exclusiv din bani privați, prin care educăm și mentorăm antreprenorii start-up și scale-up (Programul Atelierele de Antreprenoriat și platforma de mentorat Mentoria); inspirăm tinerii să gândească antreprenorial (Conferințele Vreau să Fiu Antreprenor); repatriem diaspora prin antreprenoriat (RePatriot); revitalizăm satul românesc prin antreprenoriat (Antreprenorești – Adoptă un sat!) și susținem și recunoaștem profesorii cu vocație și gândire antreprenorială (Proiectul MERITO).

Persoană de contact: sebastian.hubati@rbls.ro, 0747.222.576.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter