IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

CREȘTEM ÎMPREUNĂ UN VIITOR PENTRU COPII. NOI CONTRIBUIM. ASTĂZI, PENTRU VIITOR.


CREȘTEM ÎMPREUNĂ UN VIITOR PENTRU COPII. NOI CONTRIBUIM. ASTĂZI, PENTRU VIITOR.

În condițiile în care România alocă învățământului cel mai mic buget din Uniunea Europeană, iar analfabetismul funcțional, cotat deja la 42%, riscă să crească încă 10 procente, educația, în special cea remedială are nevoie de o intervenție de urgență.

Narada vine în sprijinul urgenței din sistemul educațional din România și propune o platformă de educație remedială ce urmărește stimularea elevilor înspre continuarea eforturilor de învățare și recuperarea decalajelor instalate pe perioada pandemiei.

Până în prezent s-a realizat progres pe platformă prin atingerea unui procent de 50% din curriculum digitalizat, urmând ca obiectivul de digitalizare integrală a materiilor pentru clasele 0-8 să fie atins până la începutul noului an școlar.

Astfel, ca să ne asigurăm că atingem misiunea de 100 000 copii către care livrăm învățare remedială vara asta, cu ajutorul companiei Brennan Group, platforma a fost pretestată printr-un focus grup, având următoarele concluzii: 

  • ciclul primar – ce funcționează pentru copii e autoritatea. Dacă învățătoare recomandă platforma, ei se înscriu și fac temele all the way.
  • ciclul gimnazial – e necesar să fie cool, așadar un squad de influenceri & vedete will do the job.

„Pentru elevii din România, cu atât mai mult pentru cei 168.000 de elevi care au avut acces discontinuu la școala online, educația remedială reprezintă urgența majoră. Într-un astfel de context, Narada cu sprijinul Global Vision, prima companie care a venit în întâmpinarea inițiativei noastre, articulează comunitatea de profesori, un task force ce este parte integrată a celei mai ample intervenții ce va viza educația remedială de la nivel național. Acest task force este format în prezent din 35 de profesori, iar în perspectiva următoarei luni vom recruta alte 10 cadre didactice cu inițiativă și dorință de a contribui la mai bine în educație” spune Andra Munteanu, cofondator Narada.

Profesorii implicați în proiectul organizației urmăresc digitalizarea întregii materii din curriculumul școlar pentru clasele 0 – 4, iar pentru elevii din ciclul de învățământ 5 – 8 va fi realizat conținut digital pentru Limba Română, Matematică, Istorie și Geografie. „Prin această acțiune urmărim diminuarea consecințelor negative cauzate de lipsa accesului la educația online sau accesul discontinuu. Totodată acest task force poate contribui la îmbunătățirea skill-urilor profesorilor implicați în a deveni formatori de resurse educaționale deschise. Până în acest moment au fost realizate aproape 3000 de lecții și 600 de teste, ceea ce reprezintă 50% din curriculum, care ne așteptăm să fie acoperit complet prin conținut digitalizat până la începutul anului școlar viitor” mai spune Andra Munteanu.

______________________________________________________________________________________________________

Despre NARADA

Narada este o comunitate formată din antreprenori, lideri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Narada e o organizație născută sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation (rbls.ro) cu scopul de a accelera inovația în educație.

NARADA conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa. Cu alte cuvinte, #1 încurajează și ajută profesorii să creeze proiecte care inovează în sălile de clasă și rezolvă problemele elevilor, #2 aduce în atenția mediului de business și a comunităților proiectele profesorilor și face tot posibilul ca acestea să fie finanțate. #3 supervizează implementarea soluțiilor, măsoară rezultatele și multiplică proiectele care au funcționat.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter