IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Edu Networks caută 100 de școli motivate să ridice calitatea educației pentru 50.000 de copii


Edu Networks caută 100 de școli motivate să ridice calitatea educației pentru 50.000 de copii

Alături de 8 ONG-uri din educație, Fundația Romanian Business Leaders (RBL) contribuie la unul dintre cele mai complexe proiecte de transformare pentru școlile din România, care urmărește să crească nivelul de calitate a educației pentru 50.000 de copii.

Edu Networks caută primele 10 clustere de câte 10 școli, care vor beneficia începând cu noul an școlar de o intervenție conjugată timp de 4 ani, din partea unui grup de specialiști în educație. Programul urmărește să creeze clustere de școli care să lucreze împreună și să se susțină reciproc. Pe parcursul celor 4 ani, fiecare școală din cluster va organiza activități împreună cu alte școli, va face schimb de experiență și de resurse cu zeci de specialiști și mentori, va învăța din bunele practici ale celorlalte școli și va beneficia de instruire și suport.

Planurile de intervenție vor fi personalizate și construite pe o abordare holistică, urmărind să îi apropie pe copii de școală, să genereze rezultate școlare mai bune, să reducă absenteismul și abandonul școlar, să crească nivelul de pregătire a profesorilor și să dea acces școlilor la resurse educaționale de calitate.

Până la 7 septembrie 2019, Edu Networks caută 100 de școli și grădinițe cu rezultate medii sau slabe din țară, care sunt conduse de directori motivați să facă o schimbare și care să angajează să lucreze într-un cluster local alături de alte școli. Programul este în egală măsură relevant pentru școli cu decalaje educaționale mari, școli din mediul rural dezavantajat sau urban, grădinițe, învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional, tehnic, vocational și învățământ special.

Recomandă o școală pentru înscrierea în program

Partenerii proiectului sunt Asociația pentru Valori în Educație, Fundația Noi Orizonturi, Fundația Romanian Business Leaders, Asociația OvidiuRo, Finnish Teacher Training Center, Asociaţia Lectura şi Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România, Școala de Valori, Asociația InfinitEdu, Teach for Romania, Lidl România și Bitdefender.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter