IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Gala MERITO 2019, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, în prima zi de RBLSummit – Excelență, profesionalism, creativitate şi puțină „magie” în Educație


Gala MERITO 2019, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, în prima zi de RBLSummit – Excelență, profesionalism, creativitate şi puțină „magie” în Educație
Parte din comunitatea MERITO cu Preşedintele României, la evenimentul de lansare a proiectului strategic România Educată – 4 decembrie 2018, Palatul Cotroceni.
Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Baza unei educații de calitate sunt profesorii valoroși

Profesorii valoroși sunt baza unei educații de calitate, în care pasiunea și dăruirea sunt constante ale activității acestora. Este nevoie de contexte în care dascălii să fie apreciați, să lucreze împreună și să-și împărtășească experiența pentru învățarea altor profesori. Prin MERITO, punem în „lumina reflectoarelor” profesorii români exemplari, pe aceia cărora viitorul României nu le este indiferent. Creştem o echipă care descoperă cadre didactice cu adevărat deosebite, cărora le oferim recunoaștere, o comunitate și îi premiem într-o Gală anuală.

Gala MERITO se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, ce ne-a fost acordat ca recunoaștere a contribuției proiectului la reconstruirea prestigiului social al meseriei de învățător / profesor și ca formă de susținere a extinderii proiectului pentru a construi comunități profesionale de profesori în toate regiunile geografice ale României.

12 CADRE DIDACTICE PE SCENA MERITO LA RBL SUMMIT 2019

Pe scena Galei MERITO, ediţia a IV-a, de pe 13 martie 2019, vor urca 12 cadre didactice: 10 profesori, un educator şi un director, care predau în învăţământul preuniversitar. Provin de la Baia Mare şi până la Techirghiol, de la Eşelniţa (MH) şi până la Miercurea Ciuc şi au performanţe diverse precum: reuşesc să păstreze copiii la şcoală în mediul rural; îşi învaţă elevii robotică; predau fizicaprin „magie” sau au elevi olimpici naţional şi internaţional. Îi vom dezvălui în prima seară de RBLSummit, când le vom recunoaşte împreună public şi material performanţele şi oferi aprecierea binemeritată. 

“Un om care m-a provocat să îmi doresc să devin mai bună – din fiecare lectură, domnul profesor sublinia valorile care se aplică în viaţa de zi cu zi, în formarea noastră, a elevilor, ca indivizi etici, conduşi de principii morale, în regăsirea şi în redescoperirea noastră, dar şi a celorlalţi şi în armonizarea cu semenii – să îmi doresc să citesc, să învăţ, să îmi asum, să aplic în tot ceea ce mă înconjoară şi să mă autodepăşesc în fiecare zi. […] Aşadar, de la profil real, astăzi mă aflu pe băncile facultăţii de ştiinte şi litere, în pregătire pentru a deveni profesoară de limba română şi, cu speranţă şi seninătate, un bun model.” 

Extras de recomandare pentru unul dintre cei 12 profesori MERITO 2019

Comunitatea la Gala MERITO 2018. Sursa foto: arhiva proiectului MERITO

Cei 12 profesori din învăţământul preuniversitar pe care îi vom premia anul acesta au fost selectaţi din peste 400 de recomandări, venite din partea elevilor, părinţilor, absolvenţilor şi a comunităţilor locale, din toată ţara. Procesul de selecţie a durat aproape 1 an, selecţia finală fiind realizată de către un juriu compus din membri ai comunităţii Romanian Business Leaders,  pentru a ne asigura că cei pe care îi selectăm pun responsabilitate, profesionalism, creativitate, dar şi pasiune, har şi un pic de „magie” în munca lor. Toți acești profesori au fost documentaţi online, validaţi în comunitatea locală, iar cei selectaţi sunt intervievați de jurnaliști colaboratori, care scriu povestealor, chiar în această perioadă.

Publicăm toate poveștile documentate într-o galerie online care păstrează emoția și mesajul profesorilor. Această campanie, desfășurată anual, se finalizează cu Gala MERITO, eveniment în cadrul căruia oferim premii (burse în valoare de 1.500 de euro, trofeul şi diploma MERITO) poveștilor cu cea mai mare încărcătură de valori și care pot să transmită în lume mesajul despre profesorii care ne pot schimba viața.

Gala MERITO ocupă un rol central în cadrul acestui proiect. Aducem împreună profesorii laureaţi şi pe cei din generaţiile anterioare, oameni de afaceri, reprezentanți ai societăţii civile din Educaţie și media pentru a spune „Mulţumim!”, pentru a-i aplauda și a le arăta că noi credem că împreună putem schimba soarta României.

Ca să îţi faci o idee, te invităm să arunci o privire la Gala MERITO 2018, iar apoi vino alături de noi la ediţia de anul acesta, în prima zi de RBL Summit, pe 13 martie, de la ora 17:00. Susţine Excelenţa în Educaţie şi premiul unui profesor MERITO aici.

Partenerii

Printre partenerii MERITO confirmaţi până acum se numără: Bitdefender (partener fondator); Erste Asset Management România şi Deloitte România (parteneri principali); TaxHouse; Centrul Step by Step şi Ready Nation România; Fundaţia FAN Courier; Fundaţia eMag; Vitafoam; Temad; Wu Xing; Adservio şi alţii, pe lângă cei 50+ de lideri de business, care au contribuit în proiect, cu peste 800 de ore de voluntariat.

 

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter