IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Pandemia, distanțarea socială și școala în sistem hibrid – ce pot aduce bun pentru educația din România?


Pandemia, distanțarea socială și școala în sistem hibrid – ce pot aduce bun pentru educația din România?

Trăim un început de an școlar atipic, provocator, plin de emoții. Discutăm mai mult despre distanțare socială decât despre împreună și socializare. Este cu siguranță o situație cu care nu ne-am mai întâlnit, nici noi și nici restul lumii. Dar oare poate o astfel de situație să aducă ceva bun, poate o asemenea criză să genereze cel puțin o soluție benefică pentru educația din România?

Evenimentele SuperTeach organizate în această toamnă sunt menite să aducă împreună cadre didactice, reprezentanți ai elitei educației naționale și internaționale, precum și specialiști din alte domenii, susținători ai actului educațional din perspectiva unei mentalități deschise. Scopul: identificarea unor soluții care să ducă la crearea unui mediu de învățare deschis, la transformarea educației pentru a răspunde schimbărilor actuale de context, dar și schimbărilor de mentalitate.

Prin tot ceea ce face, SuperTeach își dorește să inspire și să sprijine cadrele didactice să își centreze din ce în ce mai mult activitatea pe elevi și nu doar pe competențe astfel încât procesul de predare să acopere cât mai bine nevoile profund umane ale copiilor în individualitatea lor.

Prima Conferința SuperTeach după deschiderea anului școlar

Pentru SuperTeach toamna a venit cu multe semne bune: prima conferință în format hibrid offline-online s-a desfășurat pe 5 septembrie și s-a bucurat de participarea a peste 2500 de profesori. De asemenea, toamna a adus aproape de SuperTeach și mai mulți oameni extraordinari care ajută comunitatea de profesori să găsească soluții la provocările noului an școlar și să acționeze în spiritul mentalității deschise.

Totodată, o noua Conferință se anunță pe 19 septembrie, cea de-a șasea din acest an și prima de la deschiderea anului școlar. Ce a adus nou acest început de an școlar și ce poate face comunitatea SuperTeach pentru transformarea mentalităților în educație – sunt întrebările acestei ediții.

Pentru a fi mereu conectați cu inițiativele pe care urmează să le implementăm, urmăriți-ne pe site-ul nostru sau pe pagina de Facebook SuperTeach

Mulțumim,

Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – fondatori SuperTeach

 

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter