IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Președinția României în mesajul către SuperTeach: ”În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică, mai ales în domeniul educației”


Președinția României în mesajul către SuperTeach: ”În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică, mai ales în domeniul educației”

Într-o perioadă plină de provocări pentru toți cei implicați în procesul de educație din România, SuperTeach a dedicat conferința din 24 octombrie leadership-ului în educație. De ce discutăm acum despre leadership în educație? Pentru că, poate mai mult ca niciodată, conducerile instituțiilor de învățământ trebuie să dovedească viziune, perseverență, înțelepciune și empatie în tot ceea ce fac. Leadership-ul educațional este piatra de temelie pe care o școală funcționează și se dezvoltă, iar o conducere de succes înseamnă elevi mai bine educați, provocați și încurajați să își descopere sensul în viață și, în general, un climat propice pentru învățare, progres, bucurie. Studiile spun că după interacțiunea cu clasa, conducerea școlii este a doua cea mai influentă pârghie asupra felului în care învață elevii. Leadershipul în educație se învață și există multiple strategii prin care un director sau un reprezentant al conducerii școlii poate să devină cu adevărat un lider care să inspire și să îi provoace pe ceilalți la progres. Timp de 5 ore, experți în educație, antreprenori, directori de școală și reprezentanți ai autorităților au discutat, în cadrul evenimentului SuperTeach, despre soluțiile pentru a conduce cu succes o școală. ”În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică, mai ales în domeniul educației”, a transmis Președintele României comunității SuperTeach prin intermediul Ligiei Deca, Consilier Prezidențial în cadrul Departamentului Educație și Cercetare. ”Implicarea tuturor actorilor în schimbarea mentalităților și practicilor din sistemul de educație reprezintă un pilon important al eforturilor noastre colective de a oferi copiilor un start echitabil în viață”, a mai spus acesta, felicitând echipa SuperTeach pentru ”sprijinul concret și consistent adus proiectului România Educată”.

Totodată, SuperTeach a continuat și în octombrie să susțină mii de profesori din România prin webinarii gratuite dedicate unor teme actuale și de interes pentru cadrele didactice. ”Dacă dorim să construim o societate sănătoasă, profesorii trebuie să fie tot ce dă mai bun o societate, iar meseria de profesor ar trebui să fie în top 5 opțiuni de carieră pentru copii”, spune în acest INTERVIU Felix Tătaru, inițiator și co-fondator SuperTeach. De asemenea, Marilena Gheorghe, Director Executiv SuperTeach este de părere că ”profesorii sunt actorii pe care se pun acum poate cele mai multe presiuni în ceea ce privește învățarea online. Ieșirea din zona de confort nu este ușoară, însă tocmai acest pas este cel care duce către progres”, potrivit unui articol publicat de Wall-street . Și profesorii din comunitatea SuperTeach și-au făcut vocile auzite prin articole și editoriale menite să atragă atenția asupra provocărilor cu care se confruntă în acest moment cadrele didactice și elevii, precum toți actorii implicați în educație. Vă invităm să răsfoiți editorialul scris de Carmina Vakulovski, profesor  facilitator în Mentalitate Deschisă în Educație în programul SuperTeach pentru Republica. De asemenea, vă invităm să lecturați editorialul semnat de Cristian Hostiuc în Business Magazin în care, pornid de la studiile realizate de SuperTeach și obiectivele proiectului, susține nevoia ca antreprenorii și marile companii să se implice mai mult în educație.

O nouă conferință SuperTeach este programată pentru 14 noiembrie, când sute de profesori din toată țara sunt așteptați să discute, alături de specialiști în educație, despre ”Educația timpurie”.

Dacă vrei să te alături și tu revoluției mentalităților în educație, urmărește-ne pe site-ul nostru sau pe pagina de Facebook SuperTeach și descoperă mai multe despre inițiativele noastre.

Mulțumim,

Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – fondatori SuperTeach

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter