IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

PROFIL DE MEMBRU – Florin Buligoanea (Partener FBVA Integrator Activ) și necesitatea unei educații financiare puternice, adresată tuturor categoriilor sociale și de vârstă, pentru a induce mai multă raționalitate în comportamentul de zi cu zi al tuturor


PROFIL DE MEMBRU – Florin Buligoanea (Partener FBVA Integrator Activ) și necesitatea unei educații financiare puternice, adresată tuturor categoriilor sociale și de vârstă, pentru a induce mai multă raționalitate în comportamentul de zi cu zi al tuturor

Despre Florin Buligoanea

Ce îți dorești să știe despre tine colegii din RBL?

În mod special colegii antreprenori, cu afaceri de dimensiuni mici și mijlocii, îmi doresc să știe că am acumulat o vastă experiență, pe care îmi face plăcere să o împărtășesc, despre cum trebuie gândită maximizarea valorii firmei lor pentru ei, pe ce planuri trebuie intervenit pentru ca efortul lor să producă rezultate cât mai mari pentru ei, pe același interval de timp.

Care este contribuția pe care vrei să o aduci în lume?

Deocamdată, să mă asigur că pot aplica în cât mai multe proiecte experiența de business pe care am acumulat-o. Mai târziu, e posibil să trec la un alt nivel.

Care este cea mai de impact realizare?

Indiscutabil, a fi fost parte din echipa care a ridicat un campion local și unul din primii unicorni, A&D Pharma. 

Ce te energizează și ce îți consumă energia?

Energia vine din a fi parte într-un proiect cât mai ambițios, consumul de energie – din lipsă de pragmatism și măsură, mai ales financiară, ce gripeaza eficiența.

Care este cea mai mare aventură trăită? 

Indiscutabil, etapa construcției și pregătirii A&D Pharma pentru listarea la Londra din 2006. Un proiect unic, întins pe mai bine de 3 ani, în care pregătirea de excepție și-a dat mâna cu o execuție pe măsură, dar și cu o conjunctură favorabilă.

Despre FBVA Integrator Activ

Dincolo de profit, de ce există compania ta? Care este sensul?

Compania mea este vehiculul juridic prin care îmi pun în valoare expertiza. Există un singur nivel deasupra de profit, din punct de vedere business – acesta este valoarea companiei în cauză pentru terți, adică valoarea sa obiectivă pentru acționarul său. Sensul activității mele este construcția de valoare pentru antreprenorii cu ambiții de creștere mari.

O bună practică din companie pe care dorești să o împărtășești cu ceilalți membri

Ce nu verifici, nu se va întâmpla. Niciodată. Ce nu măsori, nu ai cum să verifici. Niciodată. 

Care este oferta exclusivă pe care o poți oferi colegilor din RBL?

Parteneriat efectiv în proiectele scalabile și ambițioase. Expertiza mea este (și) despre autofinanțarea creșterii agresive, pe cât posibil fără diluarea fondatorului, (și) despre construcția necesară pe mai multe nivele unui campion local și regional.

Cum s-a născut în mintea ta business-ul pe care îl conduci astăzi?

E vorba despre un pas natural până la urmă, pe care l-am făcut, de la a fi conducătorul financiar al unui singur proiect mare și foarte mare, la un moment dat, spre același rol în mai multe proiecte mai mici concomitent.

Dacă ai lua-o de la capăt profesional, ce ai face diferit și ce ai păstra?

Cred că sunt printre puținii care pot spune că nu aș face mai nimic diferit decât am făcut, am beneficiat de un traseu profesional de excepție. Singurul lucru ce l-aș schimba este că aș fi făcut acest pas, adică spre rolul de conducător financiar al mai multor proiecte mici concomitent, cu vreo 5 ani mai devreme.

Despre Florin Buligoanea în RBL

Cum arată România în care copiii tăi își vor dori să trăiască?

O Românie mai calmă și mai puțin nevrotică în interacțiunile de zi cu zi. Cumva, eu cred că o puternică educație financiară adresată tuturor categoriilor sociale și de vârstă, ar avea un rol în a induce mai multă raționalitate în comportamentul de zi cu zi al tuturor.

Ce înseamnă să fii LIDER? 

Hmmm, liderul este, trebuie să fie, deasupra cât mai multor slăbiciuni omenești, un fel de supra-om. Am citit undeva că liderii adevărați crează alți lideri, nu subordonați. Cred că liderii adevărați sunt rari, pentru că este efectiv un act supraomenesc să te comporți ca atare pe termen lung și în marea majoritate a timpului.

Ce beneficii simți că primești pentru că ești parte din RBL?

Indiscutabil, este cea mai bună oportunitate de networking în plan național.

La ce teme majore să fie atenți liderii de business în următorul an? 

Apreciez foarte mult pozițiile pe care RBL le ia față de deciziile politice ce afectează mediul de afaceri. Cred că există multă putere încă nefolosită, de a induce cursuri de acțiune raționale de la decidenții politici, prin implicarea mai profundă a RBL în această direcție.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter