IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

PROFIL DE MEMBRU – Katalin Orosz (Owner SalesPro) și puterea colaborării pentru a identifica soluții pentru rezolvarea provocărilor de business


PROFIL DE MEMBRU – Katalin Orosz (Owner SalesPro) și puterea colaborării pentru a identifica soluții pentru rezolvarea provocărilor de business

Despre Katalin Orosz

Care este contribuția pe care vrei să o aduci în lume? 

Aș vrea să mă alătur oamenilor care schimbă dialogul de la „cine are dreptate„ la „cum să găsim soluții sustenabile la problemele actuale”. În contextul actual al economiei de piață competitive, cred că conceptul de a avea dreptate devine din ce în ce mai irelevant.  

Care este cea mai de impact realizare? 

În primii ani de carieră am avut foarte multe succese, de exemplu, triplând profiturile unei rețele de benzinării, dar totuși consider că cea mai mare realizare am avut-o în Toronto, Canada ca directoare de marketing la Nestle. Din Toronto am reușit să penetrez piața francofonă din Quebec și să ating obiectivele financiare anuale doar în 8 luni. Era momentul când simțeam că pot avea impact indiferent de context, continent sau de limbă. Am și deschis repede o șampanie.   

În ce crezi?  

Cred în colaborare. Foarte mult cred în colaborare. În contextul de azi, în complexitatea și ritmul infernal ce dictează inovația tehnologică, cred că singurul mod de a inova este de a colabora mai mult și mai bine. Tocmai din acest motiv am decis ca prezentarea mea TEDx în fața a 500 de oameni să răspundă la întrebarea de ce noi, în România, nu colaborăm în modul în care se colaborează în societățile din occident.  

Ce întrebare îți adresezi cel mai des? 

„Cu cine trebuie să colaborez ca să rezolv această problemă?”   

Care este cea mai mare aventură trăită?  

Cea mai mare aventură a fost participarea mea la un program intensiv de MBA în Montreal, Canada. Experiența de a lucra cu chinezi, indieni, sud americani, canadieni și nu numai, la proiecte complexe, a fost cel mai valoros cadou ce îmi puteam oferi. Voi folosi toate atuurile ca mamă, astfel încât copiii mei să se îmbarce într-o aventură de genul acesta.  

Cum menții echilibrul între viața personală și de business? 

Momentul când acceptăm că nu există echilibru sau că echilibrul căpătat este efemer, cred că atunci facem un pas către a dezvolta o stare de echilibru. Lucrez la această stare în fiecare zi, neîncetat.   

Despre SalesPro

Ce face compania ta? 

Compania mea colaborează cu proprietari de business să scaleze business-ul, să aibă o abordare metodică de a crește o afacere și să treacă la următorul nivel de maturitate. Eu, personal, împreună cu echipa de management a clientului, de-construiesc și optimizez procesul de vânzări, dezvoltând proiecte măsurabile de ”growth hacking”. Partenerul meu construiește arhitectura de business necesară pentru gestiune financiară și implementează procese digitale ce ajută la creșterea controlului și transparenței.   

Cum s-a născut în mintea ta business-ul pe care îl conduci astăzi? 

Suntem o firmă de consultanță. După 25 de ani în business, optimizând procese în companii de pe două continente și în sute de proiecte din industrii diferite, trecerea a fost organică.  

Cum definești eșecul si cum treci peste el? 

Eșecul face parte din proces. Fără eșec înseamnă că nu am ieșit din zona mea de confort, înseamnă că nu am încercat  îndeajuns. Copiilor mei le explic în fiecare zi, că unde este lumină este și umbră, deci eșecul face parte din viața noastră exact precum și succesele.   

Ce înseamnă să fii LIDER? 

A fi lider înseamnă să vezi omul din fața ta ca pe un partener intelectual cu care intri într-un dialog fără a știi toate răspunsurile, construiți pe ideile fiecăruia, iar rezultatul final nu este posibil fără implicarea ambelor părți. A fi lider înseamnă a crea mediul unde fiecare poate să fie ghidat să ajungă să fie cea mai bună versiune a lui însuși. 

Despre Katalin Orosz în RBL

Care simți că este contribuția ta într-o comunitate precum RBL? 

Competența mea este să adun oameni în jurul mesei, să pornesc și să mențin un dialog constructiv, să găsim împreună soluții la realizarea proiectelor care ne pasionează. Întotdeauna există soluții, doar succesul și ritmul trebuie definit.   

Ce înseamnă pentru tine ÎMPREUNĂ? 

Singur nu se poate. Deci TREBUIE împreună. Ideea că cineva de unul singur este capabil de lucruri mărețe este depășită – exact ca și conceptul ”de a avea dreptate”. Cea mai valoroasă competență azi este de a fi capabil de a colabora, de a crea un mediu unde oameni cu perspective diferite se simt atât de confortabili, încât dăruiesc toată capacitatea lor mentală ca să găsească soluții sustenabile.  

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter