IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

RBL Cluj prinde tot mai mare avânt în dezvoltarea comunităților rurale adoptate


RBL Cluj prinde tot mai mare avânt în dezvoltarea comunităților rurale adoptate

Alături de membrii filialei Cluj, antreprenorii din comuna Vultureni încep să ia decizii strategice împreună

Dintre cele 3 comune, Vultureni, Cojocna și Bonțida, aflate sub umbrela locală a proiectului Antreprenorești – Adoptă un sat !, Vultureni este comunitatea unde filiala clujeană a reușit cea mai mare mobilizare a sătenilor, analiză a potențialului de dezvoltare rural și stabilire de obiective. Alături de membrii filialei, antreprenorii din comuna Vultureni încep să ia decizii strategice, împreună, pentru dezvoltarea sustenabilă, pe termen lung, a mediului în care trăiesc.

Construirea unui brand dedicat comunei, “La Vultureni”, este primul pas la care sătenii împreună cu specialiștii de marketing ai filialei RBL Cluj își dedică eforturile împreună, având permanent în gând beneficiile unui tot unitar. Conceperea brandului va contribui în principal la dezvoltarea potențialului turistic al zonei, dar și la promovarea produselor locale, aspecte la care membrii filialei își pun expertiza de business, dedicându-și timpul și energia disponibile.

Trecând de la primul obiectiv stabilit împreună, fiecare localnic din Vultureni, prezent în întâlnirile de lucru a proiectului Antreprenorești, a format o echipă cu unul din antreprenorii clujeni, membru sau susținător a filialei RBL, cu scopul de a avea sprijin de business specializat pentru afacerea pe care deja o deține sau cea pe care dorește să o inițieze. Câteva dintre afacerile existente/propuse în Vultureni sunt: linie de procesare fructe și legume uscate, fermă creștere animale organice, fabrică de cașcaval, vin de coacăze neagră, atelier ceramică, atelier Cioplitorie, U Pick Farm.

Energia și entuziasmul membrilor RBL implicați în derularea proiectului Antreprenorești pe plan local sunt incontestabile. Principala sursă este tocmai ambiția și autenticitatea sătenilor, oameni simpli, dar cu vise mari.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter