IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Referendumul trece, economia ramane – opinie Brindusa Fidanza in Ziarul Financiar


Referendumul trece, economia ramane – opinie Brindusa Fidanza in Ziarul Financiar

„Recenta desfasurare de evenimente de pe scena politica romaneasca reprezinta un spectacol ce va avea urmari importante si greu de anticipat pe de-a-ntregul. Institutii construite cu greu in ultimii douazeci de ani au fost puse sub semnul intrebarii de pe o zi pe alta, iar economia Romaniei si oamenii sai traiesc acum consecintele directe ale unei lupte politice fara scrupule.
Astfel de miscari agresive nu raman fara consecinte nefaste pentru investitori si increderea in afaceri. Fara increderea ca legea va fi acolo pentru a apara contractele, pentru a asigura un mediu stabil si sigur pentru investitii intr-o tara, pentru a proteja drepturile de proprietate impotriva abuzurilor, intreprinderile nu cresc, oamenii nu prospera. Increderea in respectarea regulilor care guverneaza o societate este esentiala pentru dezvoltarea si cresterea economica, pentru a proteja si a face sa infloreasca inovatia, creativitatea si productivitatea. La randul lor, toate sunt conditii de baza pentru o competitivitate puternica si durabila,” scrie Brindusa Fidanza, membru de board in Fundatia Romanian Business Leaders, intr-un punct de vedere publicat astazi de in Ziarul Financiar.

Opinia completa a Brindusei este disponibila in editia electronica a Ziarului Financiar.

Brindusa Fidanza este membru de board al Fundatiei Romanian Business Leaders si Associate Director, Environment Initiatives la World Economic Forum.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter