IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

RePatriot a deschis o nouă punte între SUA și România


RePatriot a deschis o nouă punte între SUA și România

18 antreprenori români, 30.000 de mile străbătute, 10 zile de întâlniri cu oficiali și oameni de afaceri în Salt Lake City, Moab și Chicago, prezentări la 3 Camere de Comerț și 3 municipalități, o conferință cu peste 100 de antreprenori români la Trump Tower Chicago, vizite la locurile de rugăciune ale românilor și la Școlile de Duminică, sunt numai câteva repere ale uneia dintre cele mai importante misiuni economice românești în SUA de după 1989.

Această vizită a fost gândită și proiectată la Summitul RePatriot de la Alba Iulia, organizat la 100 de ani de la Marea Unire și a reușit deschiderea unei noi punți economice, culturale și de încredere între SUA și România prin mesajul puternic și diversitatea ofertelor de afaceri făcute. Delegația condusă de Marius Bostan, om de afaceri și inițiator RePatriot a reprezentat peste 30 de companii cu activitate în domeniile: Tehnologie, IT&C, software, smart city, inteligență artificială, automatizări și IoT pentru agricultura, veterinar, vinuri, real-estate, construcții și instalații, cosmetice, traduceri, nanotehnologie, servicii de asistență pentru investitori, media, suplimente alimentare, comerț, logistică și produse strategice etc.

Românii au fost întâmpinați peste tot cu steaguri americane și au purtat cu ei tricolorul

La Salt Lake City românii au fost întâmpinați de Consulul Onorific al României în Utah Mircea Divricean și de Ambasadorul RePatriot Mike Divricean care i-au condus la Camp Kostopulos unde au fost primiți de românii din Utah, de oficialități ale statului și orașului și de Ambasadorul României în SUA și unde au fost purtate primele discuții despre oportunitățile de investiții și afaceri între Utah și România.

Vizita a inclus o introducere culturală și în sistemul de ajutorare al LDS în care oamenii care trec prin momente mai dificile sunt ajutați să se pună pe picioare și nu primesc asistență de la stat ci semenii lor donează și biserica se ocupă de revenirea lor, de „furnizarea undiței cu care să pescuiască”. Oamenii de afaceri români au văzut cum dragostea pentru aproape, credința și libertatea au adus prosperitatea în comunitate. Imagini aici.

Marius Bostan, antreprenor, inițiator RePatriot, liderul delegației românești: „Romanian Business Leaders  a fost la mare înălțime și prin delegația Repatriot arborează steagul României și pe cel al Statelor Unite ale Americii într-un loc simbolic, arătând legătura celor două popoare. Un mic pas pentru noi dar un mare pas pentru frăția Româno-Americană! Doi ardeleni de ispravă Mircea și Mike Divricean au deschis o cale extraordinară pentru dezvoltarea afacerilor, atragere de investiții cât și intrarea pe piața americană, prin Statul Utah.”  Imagini aici.

A doua seară s-a încheiat fantastic prin prezența Delegației RePatriot-Romanian Business Leaders la Gala Anuală a Camp K unde au fost declarați Parteneri și România a fost aplaudată de cele peste 400 de personalități americane care au celebrat și apreciat munca și rezultatele în folosul comunității coordonate de cei doi români remarcabili.

Prietenia româno-americană se consolidează prin cunoașterea cât mai bună și prin activități împreună

Delegația românească a mers in Moab unde a avut întâlniri de afaceri cu Camera de Comerț, cu liderii de business locali și oficialitățile orașului. A fost prezentată România și oportunitățile de acasă, au fost făcute invitații  la vizite și au fost explorate potențiale parteneriate, stabilindu-se pașii următori pentru cooperare.

Împreună cu familia șerifului James Winder , cu echipa Ambasadei României, avându-l în componență pe George Maior, delegația de antreprenori petrecut o Duminică extraordinară, au mers la Arches National Park, la Dead Horse Point și mai apoi oamenii de afaceri s-au antrenat la poligonul de tragere din munți cu rangerii orașului.

Mircea Divricean, Consul Onorific al României în Utah: “Prin această primă Misiune Economică a României în inima Americii, în Statul Utah, am pus bazele unor colaborări economice, educaționale și culturale viitoare între România și Utah, și contribuie la consolidarea cooperării economice dintre România și America. Cu cât cetățenii Români și cei Americani se cunosc mai bine, cu atât cooperarea și colaborarea viitoare va fi mai strânsă și bazată pe încredere reciprocă.

America este o țară descentralizată și este foarte important pentru România să clădească astfel de punți de colaborare între România și fiecare stat American. Sper ca această inițiativă la care am lucrat de mult timp și care a fost de mare succes, să devină un exemplu pentru alte inițiative viitoare prin care să aducem România mai aproape de America și pe Români mai aproape de Americani.”

Luni 15 Aprilie Delegația Romanian Business Leaders a fost primită la cel mai înalt nivel în Utah de către Lt. Governor Spencer J. Cox și de către Sean Reyes, Utah’s Attorney General, prieteni ai României, însoțiți de staff și de experți și au fost asigurați de sprijin economic și strategic, de asistență pentru dezvoltarea afacerilor. A fost prezentată și România ca opțiune strategică de investiții pentru intrarea în Uniunea Europeană a companiilor americane, inclusiv a celor mici și mijlocii. Imagini aici.

“A venit timpul să coalizăm românii din SUA pentru acțiuni de dezvoltare a punții transatlantice, să ancorăm România prin cât mai multe legături de valoare. Prezentăm oportunități de afaceri, atragem parteneriate și explorăm ofertele de intrare a companiilor românești pe piața americană. Deja mai multe persoane importante și companii cu care ne-am văzut vor veni să exploreze România.

S-au exprimat și îngrijorări legate de justiție și libertatea presei. Am stabilit că împreună vom putea rezolva toate problemele și am făcut trimitere la efectivitatea Parteneriatul Strategic și la apartenența la NATO. Rezultatele sunt extraordinare și obținem mult mai mult decât ne-am așteptat. God Bless America! God Bless Romania!” – Marius Bostan

O întâlnire bună, foarte aplicată a fost la World Trade Center – Camera de Comerț unde au fost făcute noi relații de afaceri și s-a câștigat susținere pentru România.  A urmat o cină de lucru cu Terry Grant, Președintele Key Bank și Howard Headlee, Președintele Asociației Băncilor din Utah care au prezentat mediul financiar bancar și posibilități de finanțare.

Elena Unciuleanu, Reporting Center: Această misiune economică fost pentru mine a doua ieșire pe piața americană în ultimele 6 luni. Dacă prima dată, am mers la incubatoarele americane cu dorința de a învăța de la cei mai buni cum să crești o afacere internațional, de data aceasta deplasarea a avut scopul de a stabili legături concrete cu mediul de afaceri local. Cel mai important este că am înțeles cum trebuie să poziționez inovația produsa de noi pe piața americană.”

La Goldman Sachs 10.000 small business au avut loc interacțiuni cu 12 startup-uri relevante cu care au fost stabilite câteva proiecte comune posibile pentru a realiza o nouă punte.

Bogdan Lițescu, Plant an App: “Dacă în 2010, când am început să lucrez cu SUA, clienții îmi mărturiseau adesea că percepția lor despre români era una nefavorabilă, în 2019 rareori aud acest lucru. Am întâlnit acei români care au contribuit la această schimbare, care  și-au reconstruit viața în state și au ajuns foarte apreciați. Am simțit în glasul lor iubirea de țară și teama de trecutul comunist și post-comunist deopotrivă.

Grupul de antreprenori al misiunii economice din care am făcut parte a fost pentru ei dovada de care aveau nevoie că în România se pot face afaceri curate și profitabile. Am fost primiți cu brațele deschise și am deschis punți pentru cooperări viitoare. Sperăm ca următorul pas să fie o platformă online de colaborare în afaceri între România și diasporă. Multe mulțumiri RePatriot, Marius Bostan, colegilor antreprenori din misiune, Mircea și Mike Divricean și tuturor celor care ne-au sprijinit.”

Andrei Merlușcă – construcții case eficiente energetic – Dimmer„Am înțeles ce oportunități am avea aici pentru produsele noastre. Mulțumim românilor Mircea și Michael Divricean, Ambasadorii RePatriot din SUA care fac cinste României prin activitatea lor de zi cu zi în sprijinul comunității din Utah. Este extraordinar de bine să vezi că românii americani sunt apreciați și sunt onorați la cele mai înalte nivele.”

Primarul orașului Salt Lake, Jackie Biskupski a prezentat românilor climatl de afaceri din oraș  împărtășit modelul de dezvoltare, parteneriatul public privat, finanțarea prin obligațiuni a dezvoltării și smart city. Un exemplu extraordinar de educație antreprenorială a fost prezentat la Utah Business School – Lassonde Entrepreneur Institute. Întâlnirea de lucru pe tema consilierii legale privind comerțul internațional și protejarea proprietății intelectuale a fost găzduită de avocații de la Hirton McConkie Law Firm care au și pledat și câștigat unul din procesele importante în favoarea României.

FBI Salt Lake City Headquarters a oferit prin  Assistant Special Agent Dan Brady  și echipa sa un scurt training de Cybersecurity, Counter Intelligence și International Organized Crime pentru oamenii de afaceri români. Imagini aici.

University of Utah – Huntsman Cancer Institute a fost următoare vizită unde a fost descoperit un loc unic unde sunt cercetate și tratate peste 200 de tipuri de cancer. Ultima zi s-a încheiat oficial prin vizita la doTERRA Campus, Sillicon Slopes, o companie mare care are în România cea mai mare piață din Europa.

Andra Giucă, communicațion manager RBL&RePatriot, managing partner VossReview: „Repatriot face istorie la Salt Lake City! Steagul României a fost arborat la nivel înalt economic și politic la Salt Lake City în cinstea României, a Delegației RePatriot – RBL. Am simțit direct prietenia unor americani în funcții importante și sunt convinsă că nu vom mai fi lăsați în urmă dacă noi dorim să mergem înainte.”

Pe 17 aprilie delegația antreprenorilor a ajuns la Chicago unde a fost întâmpinată cu steaguri și bucurie de români încă la aeroport, în frunte cu unul din liderii comunității românești, Octavian Cojan în vârstă de 82 de ani și de reprezentantul Consulatului General de la Chicago. A doua zi au urmat vizite la camera de Comerț și Primăria Chicago unde s-a reușit deschiderea de noi canale pentru a evaluarea mai bună a pieței și favorizarea afacerilor și s-a explorat posibilitatea de atragere a noi investiții.

Nicu Severin Sanzianu, Premian: “Am iubit fiecare pas din experiența misiunii economice România – Utah – Chicago. Sunt recunoscător pentru agenda inteligentă de întâlniri și execuția profesionistă a acestora de către Marius Bostan, Mircea Divricean, Michael Divricean și echipa RePatriot. Mulțumesc!”

Alexandru Șelaru, Harrison„Întâlnirile cu cei din administrația locală și din guvernul statal m-au ajutat să înțeleg cum lucrează administrația și cum se poziționează administrația locală în relația cu companiile din zona. Am rămas uimit să văd că primăriile au persoane atent alese pentru a comunica cu comunitatea de business din zona cât și persoane care se ocupa de relațiile internaționale care impactează comunitatea locală. Am adunat multe idei pe care le voi dezvolta și în România.”

Vizita la acceleratorul antreprenorial și de tehnologia informației 1871, prezentarea firmei Digital Authority Partners Inc. și dialogul cu antreprenorul român Codrin Arsene au adus o mai bună cunoaștere a mediului de afaceri american în domeniul tehnologiei și au fost oferite sfaturi relevante pentru delegația din România. Codrin Arsene și-a arătat deschiderea pentru a oferi consiliere pentru antreprenorii la început de drum din RePatriot.

Patriotism, libertate, credința în viitorul României au fost afirmate la întâlnirea românilor de la Trump Tower din Chicago

Pe 18 Aprilie la ora 18, 18 antreprenori români alături de peste 100 de români-americani, au intonat Imnul României la Trump Tower în Chicago în debutul Conferinței RePatriot care a explorat noi oportunități de a face afaceri în Statele Unite și România. Vorbitorii au pledat pentru conectarea mai intensă între românii din Statele Unite și România. Entuziasmul a fost mare și a fost făcută o pledoarie pentru o ancorare cât mai bună  a României de America. Au fost discutate barierele de întoarcere acasă, îngrijorările legate de clasa politică, problemele din România, politice, economice și de infrastructură. Conferința a durat trei ore dar discuțiile au continuat la un pahar de vin românesc până târziu. Imagini aici.

Lucian Neacșu, producător de vinuri bio, soiuri românești, Senator Wine„Am adus în SUA  360 de sticle de vin cu soiuri pure românești cu care sperăm să stârnim interesul distribuitorilor. Soiurile românești au fost apreciate de cei care au gustat. Piața americană este foarte mare și complexă dar am credința că ajutați de românii de aici vom putea conta în următorii ani. Mulțumim și diplomaților români care se implică în sprijinirea unor astfel de misiuni și am simțit acest sprijin în America.”

Comunitatea românească se întâlnește în mare parte în jurul bisericilor românești

Pe 20 aprilie a fost ziua când antreprenorii au avut întâlniri directe cu parteneri de afaceri români și au învățat mai multe despre comunitatea românească din Chicago. Bisericile românești sunt creuzetul comunităților, și acolo învață copii limba română la școlile de duminică și ajută pe cei aflați în nevoie. Antreprenorii români sunt în general aproape de Biserică și au conștiința profundă a rolului său sacru, social și de menținere a identității. Imagini aici.

Răzvan Costache, Avalon Media: „Am călătorit la peste 30.000 mile de casă însă ne-am simțit foarte aproape și bineveniți mulţumită unor români inimoşi aceasta este pe scurt misiunea economică RePatriot în Utah si Chicago.”

Mulțumim românilor și reprezentanților RePatriot din America pentru implicarea în acțiunea RePatriot, mulțumim Consulului Onorific la României Mircea Divricean, fratelui său Mike Divricean care sunt și Ambasadori ai RePatriot. Mulțumim Ambasadei de la Washington, Ambasadorului Maior pentru participare și mulțumim Consulatului General de la Chicago pentru sprijin și consultare.

Vom reuși împreună să dăm o dinamică mai bună relațiilor români americane și o să adăugăm valoare afacerilor noastre. Statele Unite au un mare merit pentru crearea unei societăți a libertății și un model democratic care inspiră întreaga lume. Parteneriatul Strategic se întărește prin cooperarea economică directă realizată de antreprenorii români și americani.

Mircea și Michael Divricean – Ambasadori RePatriot: “Felicităm pe prietenii noștri de la RePatriot și Romanian Business Leaders, oameni care iubesc România și cu toții doresc o Românie mai bună pentru toți românii. Anul trecut când am propus această inițiativă la Summitul RePatriot – Misiunea Economică România Utah – au avut încredere în noi că împreună putem crea o punte de legătură puternică între România și America și au venit în Utah cu dragoste și iubire pentru România și au reprezentat țara cu mândrie și cinste. Suntem convinși că împreună o să contributim la un viitor mai bun pentru toții românii.”

Delegația RePatriot – RBL

Marius Bostan, Antreprenor și inițiator RePatriot, Elena Unciuleanu, Reporting CenterAlexandru Șelaru, Harrison Consulting and Management, Doru Anghelache, Nitro NobelAndrei și Ionuț Merlușcă, Dimmer, Beniamin Șteau, Prompt Service Total, Bogdan Lițescu, Plant an App, Daniel Cautiș și Marian Orzu, Dunwell RO, Dumitru Fodor, Vetro,  Gabriel Mocanu, Electroinstal Solution, Lucian Neacșu, Senator Wine,  Andrada Ioniță, Voss Review, RePatriot, Severin Sânzianu, PremianBogdan Tudor, Smart StarTech Team, Răzvan Costache, Avalon MediaAndra Giucă, Voss Review, RePatriot – RBL și Ambasadorii RePatriot SUA – Mike și Mircea Divricean, Octavian Cojan, Dorel Năsui, Radu Viorică, Gabriel Șoancă și Gabriel Constantin.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter