IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Sase mari provocari pentru Romania – temele Romanian Business Leaders Summit


Sase mari provocari pentru Romania – temele Romanian Business Leaders Summit

Educatia, dezvoltarea capitalului autohton, guvernanta publica si statul modern, cultura antreprenoriala, coagularea comunitatilor si strategia de tara sunt cele sase domenii care ii preocupa pe oamenii de afaceri romani si asupra carora cred ca ei insisi ar trebui sa actioneze. 

Lista de prioritati pentru Romania a liderilor de business a rezultat in urma unei mese rotunde gazduite de Fundatia Romanian Business Leaders (FRBL), organizatie care isi propune sa creeze o platforma coerenta de actiune pentru lideri autentici si initiative concrete.

Evenimentul a reunit 77 de lideri de afaceri din Romania – antreprenori, manageri de multinationale si firme romanesti, bancheri, avocati, oameni de publicitate, investitori, profesionisti de resurse umane, analisti, oameni de business din software, telecom, branding, petrol & gaze, farma, servicii financiare si jurnalisti de business.

Cele sase teme pentru Romania vor sta la baza agendei de lucru a Romanian Business Leaders Summit de la inceputul lui februarie 2012. Prioritatile au fost departajate prin vot dintr-o lista de 13 teme pe care oamenii de business le-au generat in echipe de lucru. 

„Daca fiecare dintre noi mai aduce pe inca cineva in proiect sa faca ceva concret, pe o anumita perioada, sunt convins ca vom obtine rezultate”, a spus Mihai Marcu, presedintele FRBL, in timpul sesiunii de lucru. Marcu a oferit ca exemplu IMM-urile, care au o rata de esec mult mai mare in afaceri, pentru ca nu au educatie financiara. „Ne putem implica in acest sens, cu know-how si resurse, pentru a intinde o mana tinerilor antreprenori. Si este doar un exemplu dintr-o lunga lista de actiuni pe care le-am putea face”, a adaugat presedintele FRBL.

Liderii prezenti la eveniment au infirmat, intr-o anumita masura, asteptarile pesimiste privind anul 2012. Intr-un exercitiu in premiera, participantii au fost rugati sa participe la o cercetare in timp real, prin vot pe loc, in legatura cu evolutia propriilor afaceri in anul care vine. Jumatate dintre ei estimeaza afaceri in crestere cu procente intre 10% si 20% si un numar mai mare de angajati

Odata cu acest prim exercitiu, Fundatia Romanian Business Leaders isi propune sa creeze un Businessmetru, chestionar care sa colecteze In mod periodic anticiparile oamenilor de business privind evolutia afacerilor. 

Masa rotunda din 8 decembrie 2012 face parte dintr-un proiect pe termen lung, iar prioritatile identificate vor fi descompuse la Romanian Business Leaders Summit in elemente care sa permita pornirea de actiuni concrete.

Concluziile mesei rotunde si detalii despre cele sase prioritati identificate sunt disponibile aici sau pot fi descarcate la link-ul de mai jos. 

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter