IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Scrisoare privind consecințele nefaste ale OuG 114/2018 pentru mediul de afaceri și pentru economia României


Scrisoare privind consecințele nefaste ale OuG 114/2018 pentru mediul de afaceri și pentru economia României

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) a transmis miercuri (30 ianuarie 2019) către decidenți din România o scrisoare în care a explicat consecințele Ordonanței de Urgență 114/2018 din perspectiva tuturor industriilor afectate, dar și a economiei României în ansamblu. Scrisoarea a fost transmisă Președintelui, Prim-ministrului, Ministrului Finanțelor Publice, Ministrului Energiei, Ministrului comunicațiilor și societății informaționale, Ministrului pentru mediul de afaceri, Președintelui Senatului și Camerei Deputaților, cât și liderilor partidelor politice parlamentare și președinților Autorității de Supraveghere Financiară, Băncii Naționale a României, Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și Autorității Naționale de Reglementare în Energie.

CDR consideră că este important ca toate posibilele consecințe ale unor măsuri adoptate intempestiv să fie aduse în atenția decidenților și în cazul în care nu se renunță la ele, aceștia să și le asume. Mediul de afaceri nu va putea fi blamat ulterior pentru efectele neprevăzute ale acestor măsuri pe care a făcut eforturi să le explice celor care au misiunea și căderea să le îndrepte.

O copie a scrisorii transmise este disponibilă pe pagina de internet a CDR.

Despre Coaliția pentru Dezvoltarea României

CDR este o inițiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește organizații cum sunt Camera Americană de Comerț în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț în România (CCIFER), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț și Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) sau Confederația Patronală Concordia.

Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizații de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni și generează aproximativ 50% din PIB. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter