IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Sfaturile antreprenorilor pentru cei aproape 360 liceeni pitesteni: Antreprenoriatul nu este despre smecherie, despre hotie sau despre a nu munci. Antreprenoriatul insemna sa iti tii promisiunile, sa fii punctual si sa iti respecti partenerii.


Sfaturile  antreprenorilor pentru cei aproape 360 liceeni pitesteni: Antreprenoriatul nu este despre smecherie, despre hotie sau despre a nu munci. Antreprenoriatul insemna sa iti tii promisiunile, sa fii punctual si sa iti respecti partenerii.

Aproximativ 360 de liceeni din Pitesti au discutat pe 28 noiembrie cu patru antreprenori si lideri din business despre ce inseamna sa fii antreprenor, la cea de a unsprezecea conferinta “Vreau sa fiu antreprenor.” 

Dragos Anastasiu (Eurolines), Bogdan Tenu (EY Romania), Eleonora Ion (Image Control Quality Design) si Sorin Tranca (Friends Advertising) au vorbit despre experientele si provocarile cu care s-au confruntat in cariera de antreprenori sau intraprenori si au raspuns la intrebarile liceenilor. 

„Antreprenoriatul este despre atitudine, munca, seriozitate, credibilitate. Antreprenoriatul inseamna sa iti tii promisiunile, sa fii punctual si sa iti respecti parteneri.”  le-a spus Dragos Anastasiu liceenilor din prezenti la conferinta.

 

Romania este o tara foarte buna pentru cei care au initiativa. Ca vorbitori de limba romana, cele mai multe oportunitati sunt in tara noastra. Nu e o nenorocire sa pici. Te ridici si mergi mai departe„ au fost indemnurile lui Dragos Anastasiu catre cei 360 de liceeni pitesteni prezenti la conferinta „Vreau sa fiu Antreprenor”

 

Bogdan Tenu de la EY Romania le-a prezentat liceenilor perspectiva sa intraprenoriala si i-a indrumat sa se gandeasca bine cu cine pleaca la drum in antreprenoriat , sa isi aleaga bine oamenii si colaboratori.

Cea mai mare parte a antreprenorilor de succes sunt antreprenori care au dezvoltat mai multe business-uri. Nu sunt antreprenori de ocazie. Un antreprenor de succes trebuie sa fie un luptator, sa nu se dea batut.Nu va dati batut. Fiti perseverenti.” le- a spus Bogdan Tenu celor 360 de liceeni din Pitesti.

In partea a doua a conferintei  Sorin Tranca (Friends Advertising) le-a explicat liceenilor pitesteni ca „un antreprenor se caracterizeaza prin faptele lui.” Intr-o discutie foarte pragmatica Sorin i-a indemnat pe elevii prezenti la conferinta: „Uitati-va in jurul vostru si vedeti daca aveti pe cine conduce. Cred ca este foarte periculos sa nu existe leadership.”

Indemnul lui Sorin catre liceeni  prezenti a fost sa „fructificati din plin momentul acesta din viata. Sa incercati cat mai multe lucruri si sa descoperiti ceea ce va face placere sa faceti.

Eleonora Ion (Image Quality Design Control), o antreprenoare din Pitesti, le-a prezentat celor 360 de liceeni pitesteni perspectiva locala a antreprenoriatului, a faptului ca se poate construi o companie performanta si in Romania.

Eleonora i-a indemnat pe liceeni sa priveasca lucrurile si dintr-un alt unghi – „multi dintre voi vreti sa plecati din Romania. Cum ar fi daca, peste 10 ani, cei care raman aici si vor infiinta companii care vor performa vor spune: ce bine ca am decis sa raman si sa urmez o oportunitate in Romania? V-ati pus aceasta intrebare?.

In final, sfaturile Eleonorei pentru liceeni prezenti la conferinta au fost sa „incercati sa va dezvoltati continuu, sa studiati, sa nu va fie frica sa intrebati cum au reusit cei care fac lucrurile cu succes.

Evenimentul de la Pitesti a marcat cea de-a zecea intalnire intre liderii de business si liceeni in cadrul seriei de douasprezece conferinte “Vreau sa fiu antreprenor”, care au loc in 2013, in principalele orase din Romania – un proiect non-profit prin care Fundatia Romanian Business Leaders  isi propune sa puna in contact antreprenorii de azi cu cei de maine.

 

Proiectul “Vreau sa fiu antreprenor” a debutat la 4 aprilie 2013 la Brasov, a continuat la Iasi (18 aprilie), Targu-Mures (15 mai), Cluj-Napoca (16 mai), Timisoara (31 mai),  Sibiu (15 iulie), Oradea (10 octombrie), Craiova (24 octombrie),  Constanta (21 noiembrie) si Pitesti (28 noiembrie).

 

Proiectul national „Vreau sa fiu Antreprenor” se va incheia la Bucuresti pe 5 decembrie, urmand sa continue seria conferintelor despre antreprenoriat si in 2014.

 

In cadrul evenimentului, antreprenorii si executivii vorbesc despre ce presupune concret viata de antreprenor ca alternativa de cariera si dezvoltare personala si raspund, in final, intrebarilor liceenilor si studentilor. Participantii primesc in dar cartea “Ghidul Practic pentru Antreprenori”, lansata anul trecut de un grup de membri ai Romanian Business Leaders.

 

Tinerii care doresc sa participe la program se inscriu online, accesand  formularul de inregistrare sau pagina de Facebook.

 

Programul “Vreau sa fiu antreprenor” este realizat de Fundatia Romanian Business Leaders cu sprijinul partenerilor: AROBS Transilvania Software, Building Support Services, Ernst & Young, Eurolines, FAN Courier, MedLife, Sameday Courier, Softwin, Akcees, Asociatia Euro<26, EDUCATIVA, Junior Achievement România, JCI Iasi, Fundatia LEADERS si Scoala de Valori. Partenerul media national al proiectului este Kiss FM.

 

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter