IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Starea de bine a profesorilor, element cheie pentru transformarea educației din România


Starea de bine a profesorilor, element cheie pentru transformarea educației din România

SuperTeach, organizație educațională cu o comunitate de peste 25.000 de profesori din toată țara, a încheiat anul 2020 cu conferința Mentalitate Deschisă în Educație – Starea de bine a profesorilor, ultima dintr-un șir de peste 80 de evenimente dedicate profesorilor (conferințe offline și online, cursuri, webinarii și ateliere) desfășurate anul trecut, având peste 30.000 de participanți și audiență pe Facebook de peste 1 milion.

Starea de bine a profesorilor după aproape un semestru de școală online a fost profund afectată de impedimentele unei bune desfășurări a cursurilor în toate școlile din țară. Cu toate acestea, vorbitorii prezenți la conferința online SuperTeach ”Mentalitate Deschisă în Educație – Starea de bine a profesorilor” au împărtășit acestora o serie de soluții și tehnici care să îi ajute să își îmbunătățească starea de bine pe toate palierele și astfel să aibă rezultate bune în lucrul cu copiii, indiferent de condițiile de lucru.”Întotdeauna energia este înăuntrul nostru, dacă reușim să o alimentăm din conectarea cu ceilalți”, a spus Cristina Gheorghe, co-fondator SuperTeach. ”Trăim vremuri care ne fac vulnerabili, ceea ce ne determină să ne apropiem mai mult de cei din jurul nostru, de comunitate”, a adăugat aceasta.

”Starea de bine a profesorului este atât o responsabilitate individuală, acesta având nevoie să identifice singur cea mai potrivită ”mască de oxigen” pentru propria motivație și energie, cât și una colectivă, în care directorul de școală are rolul de a asigura profesorului mediul propice pentru a-și desfășura activitatea”, a punctat Anca Tîrcă, facilitator de învățare și owner al blogului ”despre educație – reforma la firul ierbii”.

La rândul său, Simona Baciu, Fondator Transylvania College și Fondator al Programului Profesori Fericiți pentru România, le-a recomandat profesorilor să privească fiecare dintre cele 4 aspecte ale stării de bine ale unei persoane: starea de bine fizică (sănătatea), starea de bine socială (respectul de sine și interacțiunea cu ceilalți), starea de bine emoțională (încrederea în sine) și starea de bine spirituală (valorile personale) și, pentru fiecare dintre aceste aspecte, să își ofere un pic de timp și de spațiu pentru a le echilibra. ”Depinde de noi să începem schimbarea, noi suntem ce va fi România”, a subliniat Simona Baciu importanța tinderii către acest echilibru personal.

Conferințe și webinarii cu sute de mii de vizualizări în 2020

Bilanțul SuperTeach pentru 2020 cuprinde 3 conferințe offline desfășurate la începutul anului, urmate de încă 9 conferințe online la care au participat în total peste 11.000 de profesori (pe platforma webex) și care au strâns 500.000 de vizualizări pe pagina de Facebook SuperTeach. De asemenea, anul acesta au avut loc 70 de webinarii și ateliere pentru cadrele didactice, cu 15.000 de participanți și peste 700.000 de vizualizări pe rețelele de social media. Tot în 2020, au fost organizate 13 cursuri de Mentalitate Deschisă în Educație pentru 350 de profesori și un curs pentru formatori Mentalitate Deschisă în Educație. De asemenea, la finalul anului 2020, SuperTeach a organizat primul webinar de Mentalitate Deschisă în Educație la cererea unui inspectorat județean, dedicat pentru 128 de directori de școli din județul Alba. ” Este o perioada care ne provoacă și avem nevoie de susținere emoțională și informațională pentru ca este un proces de transformare a noastra ca profesori, transformare care trebuie susținută de experți în domeniu”, a motivat Elena Ignat, Inspector Școlar General Adjunct organizarea webinarului alături de SuperTeach.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter