IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

Ultimele zile în care puteți recomanda oameni de excepție pentru Top 100 Români de Pretutindeni 2022


Ultimele zile în care puteți recomanda oameni de excepție pentru Top 100 Români de Pretutindeni 2022

Români de valoare, care îi pot inspira și pe alți români de acasă sau care trăiesc peste hotare, vor fi cunoscuți, recunoscuți și apreciați în cadrul galei „Top 100 Români de Pretutindeni”

Aflată la a cincea ediție, inițiativa RePatriot urmărește ca prin “Top 100 Români de Pretutindeni” să promoveze românii din afara granițelor cu rezultate profesionale remarcabile. Cunoști astfel de români? Recomandă-i până la 15 iulie pe repatriot.ro/top100-romani-de-pretutindeni.

De peste 100 de ani vedem cum românii migrează în toate colțurile lumii, căutând să-și împlinească destinul și să-și pună în valoare puterea de muncă și de inovație. Repatriot, prin „Top 100 Români de Pretutindeni”, își propune să identifice și să premieze la Gala din cadrul “Repatriot Summit. Împreună conectăm românii”, din 6-9 octombrie 2022, încă 100 de români care au excelat cu adevărat în 10 domenii cheie, precum și persoane din Diaspora care își doresc să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României. Mai multe despre summit găsiți pe repatriot.ro/summit-2022.

Prima ediție Top 100 fost lansată în 2018 la Summitul Repatriot de la Alba Iulia, împreună cu suplimentul Newsweek și a fost dorința fondatorilor de a arăta că îi stimează pe cei care fac cinste României oriunde s-ar afla. Apoi a urmat ediția a doua în 2019, a treia ediție, în 2020 și a patra ediție în 2021, fiind premiați până acum deja 400 de români care schimbă lumea.

Am căutat de fiecare dată să nominalizăm persoane care au reușit să se afirme prin rezultate, proiecte și acțiuni admirabile, care locuiesc și profesează în afara țării, de cel puțin trei ani. Persoane care cred în viitorul României, mențin legătura cu țara noastră și se implică în dezvoltarea ei.

Suntem conștienți însă că mai sunt zeci de mii de români care ar merita să fie în această listă și de aceea continuăm demersul nostru pentru ca în fiecare an să adăugăm oameni deosebiți care să fie cunoscuți și apreciați.”, spune Marius Bostan, fondatorul Repatriot.

Categorii Top 100 Romani de Pretutindeni

Ediția a doua continuă sa premieze următoarele categorii de români remarcabili: Profesioniști și lucrători foarte buni (“meseriașii României”) în domenii tehnice, vitale pentru economie: construcții, agricultură, transporturi etc, Manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, Educatori și profesori care își aduc contribuția în grădinițe, școli și universități, Medici  care profesează și se implică în spitalele de peste hotare, Oameni de știință inovatori care au rezultate în domenii cheie ale viitorului, Artiști de succes care inspiră alți români de peste hotare, Avocați, Funcționari și specialiști în administrație, Sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează, Lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă și Antreprenori de succes care au dezvoltat afaceri peste hotare.

Lista finală a candidaților este deschisă și va fi creată de toți românii, indiferent de locul în care trăiesc, astfel încât fiecare cetățean este invitat să propună nominalizările sale pentru “Top 100 Români de Pretutindeni”- Ediția V, până la 15 iulie 2022, completând formularul de aici – repatriot.ro/top100-romani-de-pretutindeni.

RePatriot este o platformă de inspirație și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Proiectul RBL care conectează românii de pretutindeni la oportunitățile din țară. Mai multe pe www.repatriot.ro și www.rbls.ro.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter