IDEI NOI SI PROIECTE CONCRETE PENTRU ROMANIA PERFORMANTA

#MERITO retreat – ce transformare majoră urmărim în sistemul de Educaţie?


#MERITO retreat – ce transformare majoră urmărim în sistemul de Educaţie?
După MERITO SummerCamp 2018, am decis scalarea proiectului prin comunităţi profesionale locale şi regionale de profesori, împreună cu lideri de business, care colaborează pentru a asigura învăţare relevantă pentru fiecare copil, din clasele lor.
La final de aprilie, am reunit profesori laureaţi şi echipa de proiect, pentru a identifica o transformare majoră în Educaţie, pe care o urmărim cu MERITO în următorii ani, prin comunităţi.
Am pornit în retreat, de la nevoia de dezvoltare a proiectului şi de a urmări o transformare majoră în sistem, la a cărei rezolvare MERITO să poată contribui.
Am identificat 2 probleme majore de sistem, pentru care MERITO poate contribui semnificativ la rezolvarea acestora sau cristalizarea unei soluţii:
  • Lipsa unui sistem performant de pregătire şi evaluare continuă a profesorilor şi a unui proces naţional de valorizare şi profesionalizare a profesorilor din România;
  • Ciclul complet de viaţă profesională a profesorilor nu este abordat integrat de către sistem – în subsidiar, formarea socio-emoţională şi profesională a profesorilor este inadecvată.
Apoi, am schiţat câteva soluţii, pe care, împreună cu profesorii MERITO, ni le-am asumat să le dezvoltăm împreună, sub umbrela MERITO:
  • Platformă online de bune practici pentru profesori;
  • Creşterea atractivităţii meseriei (în rândul elevilor şi studenţilor);
  • Program de mentorat profesor-profesor;
  • Dezvoltarea atelierelor MERITO: de formare continuă, autocunoaştere şi dezvoltare personală pentru profesori;
  • Kit de vizibilitate şi transformare a şcolilor.
Implică-te în dezvoltarea comunităţilor MERITO şi a iniţiativelor sub umbrela proiectului aici sau contactează-l pe cosmin.chirita@rbls.ro.

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter